Miza pe Râmnic


• PDL se va concentra, la alegerile parlamentare din toamnă, pe colegiile parlamentare adjudecate în 2008, precum şi-n nordul judeţului • se aşteaptă ca primarul Rădulescu să câştige un nou mandat şi să devină „locomotiva” partidului

La sfârșitul săptă­mânii trecute, conduce­rea orga­ni­zaţiei Vâlcea a Partidului Democrat Liberal a prezen­tat lista propunerilor pentru ale­ge­rile parlamentare din toamna acestui an. Tre­buie spus că PDL este prima for­maţiune care-şi prezintă opţiunile pen­tru parla­men­tare, ştiut fiind faptul că pre­şedintele Dorel Jurcan va candida, în iunie, ­pen­tru Consiliul Jude­ţean, iar liderul de la municipiu Romeo Rădulescu se va bate, tot în iunie, pentru un nou mandat de primar al Râmnicului.

Din lista scoasă la lumină de PDL reiese faptul că se va face concentrarea de forţe pe Râmnic, mai ales că Romeo Rădulescu – cotat cu cele mai mari şanse să câştige un nou mandat de primar – îşi poate ajuta co­le­gii de partid, la fel cum a făcut, în 2008, fostul primar Mircia Gutău. Astfel, pentru colegiul de Camera Depu­taţilor „Râmnic nord”, PDL îl propune pe Ion Tu­dor, pentru colegiul „Râmnic sud” pe Samoil Vâlcu (deputat în acest colegiu), iar pentru colegiul senatorial „Râmnic” pe Dorel Jurcan (senator în acest colegiu). În nordul judeţului, Ştefan Prală va candida din partea PDL în co­le­giul Brezoi – Horezu, iar pentru Camera Deputaţilor sunt mai multe propuneri, care vor fi testate prin sondaj: pentru colegiul „Brezoi”, democrat – libe­ralii au de ales între Iuliana Moise, Alin Păunescu şi Dan Fiera, iar pen­tru colegiul „Horezu” – Gabriel To­mes­cu, Aurel Simion şi Constantin Niţu. În fine, în su­dul judeţului, numele pro­pu­se de PDL pentru colegiul senatorial Drăgăşani – Băl­ceşti sunt Ion Oprescu şi Veronel Rădulescu. Pentru colegiul de deputaţi „Dră­gă­şani” sunt aruncaţi în luptă Valentin Iliescu, Gheor­ghe Vieru şi Ion Chesnoiu, iar pentru colegiul „Bălceşti” – Gheorghe Crăciun, Remus Petrescu şi Gheorghe Staiu. Pentru buna înţelegere a lucrurilor, mai precizăm că Ion Tudor, Samoil Vâlcu, Do­rel Jurcan şi Ştefan Pra­lă sunt singurii candidaţi „bătuţi în cuie”, în timp ce toţi ceilalţi vor intra într-un sondaj de opinie.