Mircea Badea este câștigătorul celei de-a doua ediții a premiului „Libertatea presei pentru curaj”


Desi spune despre sine ca nu este jurnalist, Mircea Badea este unul dintre numele cu cea mai mare notorietate in media romaneasca a ultimilor 20 de ani.
Nominalizat in luna iulie la „Premiul Libertatea Presei pentru Curaj”, din perspectiva opiniilor indraznete intru apararea drepturilor cetatenesti si impotriva abuzurilor de orice fel, Mircea Badea este castigatorul editiei cu numarul doi al acestui concurs, cu un premiu in valoare de 50.000 lei.
Cunoscut publicului larg prin spiritul incisiv, direct si nonconformist, Mircea Badea a creat un adevarat fenomen prin one man show-ul „In gura presei”, realizat la Antena 3. O prezenta multi-platforma, opiniile sale pot fi urmarite atat in sfera online cat si in emisiunea „Citizen Badea “de la Radio ZU. De curand, poate fi vazut de luni pana vineri, intre 14 si 16, in calitate de co-prezentator al emisiunii „Esential”, un mix de talk show si stiri, alaturi de Alina Petrescu, la Antena 3.

Trofeul şi diploma i-au fost înmânate în emisiunea realizată de Mihai Gâdea, „Sinteza zilei”, din data de 25 septembrie

Concursul „Premiul Libertatea presei pentru curaj” a început pe 25 septembrie 2015 cu înscrierile, iar din luna ianuarie au fost desemnaţi opt nominalizaţi. Au fost avute in vedere acţiunile îndrăzneţe, luările de poziţie împotriva abuzurilor, faptele care au împiedicat realizarea unei presiuni prin care drepturile presei ar fi fost îngrădite, dezvăluirile unor persoane din mass-media scrisă, audio şi/sau video sau care au legătură cu aceste domenii şi care au luptat cu demnitate împotriva unui sistem corupt, nedrept, abuziv. Au fost luate in calcul şi acţiunile persoanelor care au înţeles să susţină presa independenţa sau persoanele care au asigurat un climat care a permis continuitatea actului jurnalistic. Prima editie a concursului l-a avut drept castigator pe jurnalistul Dan Tanasa.
Nominalizaţii celei de-a doua ediţii a Premiului Libertatea Presei pentru Curaj au fost Lucia Hossu Longin, Mirel Curea, Mihai Petean, Gheorghe Piperea, Radu Soviani, Adelin Petrişor şi Sorin Barbu.
Notă: Textul de mai sus este preluat de pe site-ul http://premiulibertateapresei.ro/