Mesajul premierului Florin Cîțu cu prilejul ZILEI DRAPELULUI NAȚIONAL


Sâmbătă, 26 iunie 2021, când a fost sărbătorită Ziua Drapelului Național, premierul României, a transmis un mesaj către românii din țară și din străinătate. În rândurile de mai jos prezentăm integral mesajul transmis de către Florin Cîțu cu acest prilej:
„Drapelul național ne reprezintă trecutul, cu luptele duse pentru dreptate, libertate, unitate și apărarea țării. Sub culorile Tricolorului suntem reprezentați cu același curaj, cu responsabilitate și profesionalism în misiuni internaționale în care România este parteneră. Trăim cu bucurie momentele în care Tricolorul este arborat în onoarea reușitelor unor compatrioți ai noștri, indiferent de domeniul lor de activitate.
Emoția unor astfel de momente ne întărește sentimentul că oriunde ne-am afla, în țară sau peste hotare, și chiar dacă în anumite privințe putem să avem opinii diferite, simbolurile naționale, istoria, prezentul și viitorul ne unesc, ca români.
Suntem datori în fața trecutului și a înaintașilor noștri să facem cinste Drapelului Național, celorlalte simboluri naționale și tuturor înaintașilor noștri, mobilizând toate resursele de care dispunem și valorificând orice oportunitate pentru o redresare cât mai rapidă a țării post-pandemie. Facem acest lucru pentru toți românii, dar mai ales pentru generațiile care cresc acum”.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Guvernului României