Medic din Vâlcea, RĂPUS DE COVID


O informație cât se poate de îngrijorătoare ajunge astăzi (16 iunie 2020) în atenția locuitorilor județului nostru. Chiar dacă Vâlcea este județul cel mai puțin afectat de epidemia de Coronavirus din întreaga țară (în funcție de numărul redus al cazurilor de infectare cu acest virus), iată că o nouă persoană își pierde viața după câteva săptămâni de luptă cu boala. Este vorba despre medicul de familie din comuna Șușani, cel care activa și la Centrul de Permanență din cartierul Ostroveni (aflat în subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea). Decesul medicului vine la numai o săptămână după ce și mama acestuia a murit tot din cauza infecției cu Coronavirus.

 

Mesaj din partea primarului Mircia Gutău

 

După vestea tristă (și îngrijorătoare totodată pentru întreaga comunitate din județul nostru), primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia îndurerată a medicului din Șușani:
„Centrul de Permanenţă din Ostroveni a pierdut un membru important al echipei cu care această instituţie a plecat la drum: decesul cauzat de COVID-19 al doctorului Dumitru Constantin, medic de familie în comuna Şuşani, întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea vâlceană. În cele opt luni în care a asigurat, alături de colegii săi, permanenţa în cadrul Centrului din Ostroveni, medicul Dumitru Constantin a demonstrat aceleaşi calităţi profesionale şi umane care i-au caracterizat întreaga activitate. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, în calitate de coordonator al Centrului de Permanenţă din Ostroveni, este alături de familia îndurerată şi transmite pe această cale sincere condoleanţe”, se arată în mesajul semnat de primarul Mircia Gutău.