MECI FANTASTIC ÎN DANEMARCA: Vâlcea a răpus redutabila Odense la ea acasă!


Duminică, 7 februarie 2021, de la ora 17.00, SCM Râmnicu Vâlcea a susținut un meci important, dar și foarte dificil, în Grupa B a Ligii Campionilor de handbal feminin. Echipa noastră a evoluat în deplasare, pe terenul vicecampioanei Danemarcei, Odense Handbold, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a (penultima). Vâlcencele au făcut această deplasare cu gândul de a-și lua revanșa după meciul tur dintre cele două echipe, disputat în toamna anului trecut, când formația daneză s-a impus la nouă goluri diferență (scor 30-21), într-o perioadă în care echipa noastră avea multe jucătoare indisponibile din cauza infectărilor cu COVID-19.
Jocul de duminică din Danemarca a fost unul de orgoliu pentru elevele antrenorului Florentin Pera, dar, totodată, și unul foarte important pentru punctele care erau puse în joc. Chiar dacă sunt recunoscute pentru forță și tenacitate, liderele campionatului din Danemarca și-au găsit «nașele», chiar din prima repriză! Vâlcencele au jucat foarte bine în prima repriză și au demonstrat că au făcut această deplasare lungă, obositoare și costisitoare cu gândul de a se întoarce cu toate punctele. În pofida faptului că pornea cu șansa a doua pe terenul liderului din Danemarca, ca și în alte partide din acest sezon atipic al Ligii Campionilor, SCM a arătat că este o echipă în care relațiile de joc sunt foarte bine sudate (chiar dacă Florentin Pera a avut câteva absențe notabile în lot!).
La pauză, Vâlcea avea trei goluri avantaj, scor 13-10. Rănite în orgoliu după o primă repriză în care au fost conduse și la șase goluri, danezele au continuat să lupte în partea secundă. Odense a revenit și a restabilit egalitatea (scor 15-15) în minutul 45. Mai mult, gazdele au reușit să conducă și la două goluri în apropierea minutului 50. Vâlcencele au știut însă să profite de forma slabă a portărițelor din Danemarca, marcând gol după gol. Finalul a fost dramatic, în ultimele minute ambele formații având posibilitatea de a obține victoria (sau măcar un rezultat de egalitate). Din fericire, luciditatea a fost în tabăra vâlcencelor, care au avut puterea de a se menține la un gol în fața gazdelor. SCM s-a impus cu 26-25, la capătul unui meci în care portărițele Diana Ciucă și Daciana Hosu au fost la înălțime!
În urma acestei victorii, echipa noastră urcă pe poziția a șasea în clasamentul Grupei B, cu șase puncte din 10 meciuri disputate. Locul al șaptelea este ocupat de Borussia (cinci puncte din 11 partide), în timp ce Podravka rămâne codașă (două puncte din 12 meciuri).
Cum partida contra Borussiei pe care Vâlcea trebuia să o susțină marți, 9 februarie, pe teren propriu, nu se mai joacă, SCM va mai evolua în grupele Ligii Campionilor tocmai duminică, 14 februarie. Atunci, cu prilejul etapei a XIV-a (ultima), în Sala „Traian” va poposi Brest Handball, vicecampioana Franței. În week-end, Brest Handball a remizat pe teren propriu cu Borussia Dortmund, scor 33-33.