Matei îşi bagă nasu’ în lupta pentru Râmnic


După câteva luni în care au ieșit la iveală doar dezacordurile din interiorul USL la nivelul organizației municipale, ziua de ieri a adus în prim – plan oficializarea acordului dintre Ion Gigi Matei și Emilian Frâncu în lupta pentru câștigarea Primăriei Râmnicului. „Împăcarea” a venit după ce organizațiile PSD și PNL au stabilit că lista comună a consilierilor locali va conține, în cadrul primelor 12 locuri (considerate eligibile), 7 membri social-democrați și 5 liberali (58, respectiv 42 la sută). „PSD are prima opțiune pentru desemnarea  viceprimarului în cadrul unei reușite a mea în alegeri” a subliniat senatorul Frâncu. „PNL va propune al doilea viceprimar doar în cazul în care majoritatea în Consiliul Local nu va pune în discuție postul de viceprimar al PSD” a mai adăugat candidatul USL în conferința de presă organizată ieri dimineață.

Dacă, în cadrul aceleiași conferințe, Emilian Frâncu a făcu publică și lista candidaților eligibili la posturile de consilieri (Gheorghe Ioniță, Liviu Boban, Eduard Vârlan, Adrian Pandurașu și Bogdan Pruteanu), social – democratul Matei a refuzat să dea nume, confirmând doar faptul că el este primul pe lista PSD. Diferențele de abordare asupra componenţei şi ordinii pe lista comună au continuat, Frâncu dezvăluind că primul pe lista consilierilor susţinuţi de PNL, Gheorghe Ioniță, este și cel care ar putea deveni viceprimar, în timp ce Matei a negat chiar faptul că el are4 prima șansă la ocuparea acestui fotoliu, precizând: „Mă mai gândesc dacă voi accepta să intru în lupta pentru unul din posturile de viceprimar”.

Ceea ce, însă, a fost evident în atitudinea pesedistului Matei a fost atacul direct la fostul „vice” PDL, actualul candidat UNPR: „Și el (Eusebiu Vețeleanu-n.a.) și Romeo Rădulescu au fost în aceeași barcă și au avut același mentor. Ei nu pot reprezenta două opțiuni electorale diferite”. Chiar dacă ultima declarație a fost susținută de Emilian Frâncu, nu putem uita că liberalul și uneperistul au susținut de mai multe ori că între ei există un pact de neagresiune.