Marţea marilor speranţe la Govora 2 februarie 2016 – ziua care poate schimba faţa turismului vâlcean


• administraţia govoreană vizează şi visează o investiţie care să creeze sute de locuri de muncă şi să lege China direct de Vâlcea
După cum vă anunţam şi în ediţiile noastre anterioare, marţi, 2 februarie 2016, este ziua licitației publice pentru concesiunea unui teren în suprafață de 177.369 mp aflat in intravilanul și în domeniul privat al orașului Băile Govora, punctul „Curături”, în scopul construirii unui Centru Medical Tradițional. Conform administrației govorene, proiectul prevede un spital de tratare a afecţiunilor respiratorii, un centru de recuperare prin medicină tradiţională chineză, inclusiv de acupunctură, un hotel de 5 stele. Se va ridica şi un grup de case tip oraş, conectate prin conducte de apă medicinală, de spital, iar casele vor găzdui vizitatori pe termen scurt şi lung.
Va fi ridicat şi un centru cultural-religios, cu o biserică ortodoxă, una catolică, un templu budist şi un templu taoist. În proiect, mai există şi o școală postliceală de pregătire asistente în medicina tradiţională chineză, precum şi un heliport. Edilul liberal Mihai Mateescu nu s-a ferit să anunțe că a găsit deja investitori asiatici, mai precis chinezi, iar circa 1.000 de locuri de muncă reprezintă scopul principal urmărit. Licitaţia este programată să înceapă de la ora 11.00, iar Zhong Hua CTM Holding este creditată cu prima şansă. Firma chinezilor a cumpărat deja o policlinică în zona centrală a Bucureştiului, la 15 iulie 2015, care va servi drept unitate de medicină tradiţională chineză pentru chirurgie prin acupunctură iar aşezământul de la Govora ar urma să fie pregătit pentru recuperarea post-operatorie.