Maratonul Olteniei, pentru un Centru de Transfuzii Sanguine modern


• timp de două zile, 26 și 27 august, sute de sportivi au luat startul la evenimentul sportiv susținut de CEZ România, deja devenit tradiție pentru iubitorii de sport

 

Sâmbătă, 26 august, la ora 09:00, s-a deschis ediția a V-a 2017 a Maratonului Olteniei, Prima zi de concurs a testat anduranța iubito­rilor de MTB pe cele două trasee de 33 km, respectiv 51 km, în frumosul peisaj din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. Startul probelor a fost dat de Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, care le-a urat participanților să se bucure de sportul favorit în aer liber și să țintească către podium. La des­chiderea evenimentului a fost prezent și Martin Zmelik, Country Managerul Grupului CEZ în Româ­nia, care le-a mulțumit cicliștilor pen­tru participare și pentru susține­rea cauzei sociale a acestei ediții – modernizarea Centrului de Trans­fuzii Sanguine Vâlcea. Felicitările au venit, de asemenea, și de la Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Florian Marin, Prefectul județului Vâlcea, Adrian Busu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, Narcisa Ionașcu Ispas, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea, Corneliu Bodea, CEO Adrem și Andrei Rati, CEO RC Europe.

Prima zi a Maratonului Olteniei, o sâmbătă plină de energie

Așa cum ne-am obișnuit, Mara­tonul Olteniei a adus și în acest an surprize atât pentru susținătorii concurenților cât și pentru cei aflați la plimbare în parcul Zăvoi. Zonele tematice pentru distracție și rela­xare au însuflețit locația din care se dă startul Maratonului Olteniei în fiecare an, de cinci ediții. Zona de activitate în grup, cu baschet, fotbal, atletism, jocurile „All against one” olympics cu o serie de provo­cări distractive contra cronometru, episoadele și filmulete vizionate cu ajutorul ochelarilor 3D/VR, cabina foto, zona copiilor, precum și zona de rezultate live au transformat ziua de sâmbătă într-o sambata relaxanta, plina de voie buna.
Nu au lipsit emoțiile de finish pentru concurenți, momentele de relaxare și refacere după efort în zonele dedicate de masaj și recu­pe­rare, dar și momentul mult astep­tat – premierea celor mai buni. Efortul concurenților de la probele de MTB a fost răsplătit cu un fond de premiere în valoare de aproxi­mativ 19.000 RON constând în produse sportive și premii în bani, vouchere de test drive pentru două zile cu mașini Toyota și multe alte surprize.

Fericiți…până la adânci bătrâneți, la Maratonul Olteniei

Proba lungă de MTB a adus o surpriză și o premieră pentru eve­niment, zona de finish fiind cu ocazia acestei ediții și scena unei cereri în căsătorie. Catălin Maxim, concurent la proba de 51 km a con­curat cu inelul de logodnă la pur­­tător, surprinzându-și iubita aflată în galerie cu o promisiune pe viață.

Maratonul Olteniei 2017 sau șansa la viață!

Așa cum ne-am obișnuit, Mara­tonul Olteniei este un eveniment powered by CEZ România, care îmbină promovarea unui stil de viață sănătos cu o cauză nobilă. Cea de-a cincea ediție a evenimen­tului are drept beneficiar Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea, care va fi dotat cu aparatură medicală performantă ce va fi achiziționată din taxele de înscriere și donațiile participanților, sumă completată de Grupul CEZ în România.
Cea de-a doua zi a Maratonului Olteniei a fost dedicată alergării, de la probele de cross, de 10,5 km și semimaraton, de 21,5 km pentru adulți până la competițiile dedicate copiilor, desfășurate în Parcul Ză­voi. Maratonul Olteniei 2017 a fost încheiat în pas de alergare de 305 alergători amatori, totul pentru o cauză nobilă. Participanții la cursele de Trail Running au concurat pe un traseu off road, prin pădure, în de­co­rul spectaculos al dealurilor de lângă municipiul Râmnicu Vâlcea. Nu numai adulții au avut posibi­li­tatea de a se bucura de sport în aer liber, Parcul Zăvoi găzduind și con­cursuri de alergat dedicate celor mici, cu premii de până la 4000 lei în produse. Copiii care nu au par­ti­c­i­pat la curse, au găsit numeroase mo­tive de dis­tracție, construind o tur­bină eoliană din piese Lego, sau par­ticipând la jocuri colective (bas­chet, fotbal, atletism), în zona de familie.
Zonele tematice pentru distracție și relaxare amplasate în Parcul Zăvoi au strâns și duminică vizitatori care s-au bucurat alături de prieteni, în aer liber. Concurenții probelor de Trail Running au urcat pe podium în aplauzele publicului iar efortul lor a fost răsplătit cu premii în valoare de aproximativ 21.000 de lei.
Maratonul Olteniei 2017, eveni­ment powered by CEZ România, a beneficiat de sprijinul Adrem si RC Europe în calitate de parteneri Platinum, Ciga Energy, firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociații, AEM și Sloop în calitate de parteneri Gold și EY Romania, Fine Consulting, Comranado, Ness, Inform Lykos, Ericsson si Toyota – parteneri Silver. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul HyperSport si Smart Atletic, susținut de Federația Română de Ciclism și de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.