Mangalagiu, mulţumit şi nu prea de condiţiile de la Centrul de Copii şi Juniori


Recent, şeful Centrului de Copii şi Juniori al Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, Gabriel Mangalagiu, a făcut o scurtă radiografie a activităţii celei mai importante „pepiniere” de fotbal din judeţul nostru. Conform spuselor acestuia, lucrurile au început să se schimbe în bine de când în acţionariatul CSM s-a implicat Laurenţiu Niţu, fratele senatorului liberal Dan Niţu. Cu toate acestea, chiar dacă salariile antrenorilor au fost aduse la zi, la centrul de copii mai sunt destule lucruri de pus la punct.

„În vară, nu aveam o situaţie tocmai bună la Centrul de Copii şi Juniori. Antrenorii erau neplătiţi, nu aveam mai deloc condiţiile necesare pentru a face performanţă. Uşor-uşor, în ultimele luni, salariile antrenorilor au fost aduse la zi şi acum este mai bine. Însă, în opinia mea, este nevoie de nişte strategii pe timp îndelungat, pe 7-8-10 ani spre exemplu. Doar aşa vom putea spune că facem cu adevărat fotbal de performanţă. În prezent, avem un număr mare de copii la centru, sunt grupe începând de la anul 1995 şi continuând până la 2005. Îmi doresc ca activităţile noastre să fie mai mult sprijinite pe viitor”, a declarat Gabriel Mangalagiu.

„Vicele” Pistol propune o soluţie: cel puţin un miliard lei vechi de la CJ pentru Centrul de Copii şi Juniori

În contextul în care oficialii CS Municipal au prezentat cât se poate de transparent situaţia financiară dificilă pe care o traversează, noua datorie de şase miliarde lei vechi cântărind greu în bugetul clubului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea vine cu o soluţie, în mod cert pe placul antrenorului Mangalagiu. Conform spuselor lui Bogdan Pistol, CJ Vâlcea nu are puterea materială pentru a scăpa clubul din Parcul Zăvoi de datorii, însă sunt şanse mari să fie finanţate anumite activităţi. „Vicele” Pistol a dat ca exemplu Centrul de Copii şi Juniori şi a spus că instituţia pe care o reprezintă ar putea aloca fonduri pentru susţinerea activităţilor.

„Am aflat cu părere de rău despre situaţia financiară mai dificilă a echipei de fotbal. Consiliul Judeţean nu ar avea cum să achite datoria de şase miliarde lei vechi, însă există posibilităţi ca noi să sprijinim clubul de fotbal. Cred că în următorul buget vom putea asigura finanţarea Centrului de Copii şi Juniori. Nu vreau să fac promisiuni, dar cred că am putea aloca cel puţin un miliard lei vechi. Poate şi mai mult, dar oricum, între unul şi două miliarde. Mai mult nu putem pentru că avem la rândul nostru numeroase proiecte începute care au mare nevoie de finanţare. Vreau să spun că eu am discutat chiar cu preşedintele Ion Cîlea pe această temă, a sprijinirii echipei de fotbal, şi am ajuns la concluzia că ar fi bine să intervenim. Aşa cum am mai sprijinit şi handbalul, cu un miliard de lei vechi, am pornit de la premisa că putem oferi cel puţin aceeaşi sumă pentru fotbal şi nu văd nici un impediment pentru a face asta. Însă, noi credem că banii ar trebui să meargă strict pentru finanţarea activităţilor de la Centrul de Copii şi Juniori. Acolo se face sport de masă şi este foarte bine ca tinerii din oraşul şi judeţul nostru să fie îndemnaţi către practicarea unui sport, dar totodată să aibă condiţiile necesare pentru a face asta” (…) „Ştiu că poate alte administraţii locale şi judeţene din ţară oferă mai mulţi bani echipelor de fotbal, aşa cum este cazul Consiliilor Judeţene din Olt şi Prahova, însă noi avem posibilităţile limitate, bugetul este aşa cum este şi cred că, pentru noi, cel mai important este să sprijinim Centrul de Copii şi Juniori”, a concluzionat Bogdan Pistol.

Posting....