Mandate de arestare pentru patru membri ai unei grupări infracţionale care furau autoturisme


Un număr de patru membri ai unei grupări infracţionale care se ocupau cu furturi de autoturisme au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.  Conform unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, (DGPMB) M. Iliuţă, M. Johann, C. Florin şi Z. Nicuşor au fost reţinuţi duminică şi au fost prezentaţi Judecătoriei sectorului 6 care a emis mandatele de arestare. Cei patru au fost identificaţi în urma unor percheziţii efectuate de Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu poliţişti ai Secţiei 21 la nouă adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Conform comunicatului, membrii grupării, cunoscuţi cu antecedente penale, se deplasau cu autoturisme diferite şi acţionau cu precădere noaptea, la ore cu trafic auto şi pietonal restrâns, incendiind unele dintre autoturismele furate.

Membrii grupării infracţionale, pe care poliţiştii o supravegheau din noiembrie 2011, comiteau furturi de autovehicule şi ulterior, cu ajutorul acestora, sustrăgeau diverse bunuri din locuinţe şi societăţi comerciale situate atât pe raza Capitalei cât şi a judeţului Ilfov. După comiterea faptelor, membrii grupării valorificau bunurile, unele dintre autoturismele sustrase fiind incendiate în scopul ascunderii urmelor.

La una din locuinţele percheziţionate a fost găsită şi ridicată o importantă cantitate de bijuterii, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative, precum şi două pistoale deţinute în mod legal.

Conform datelor obţinute de poliţişti, aceştia ar fi pătruns, în luna decembrie a anului trecut, într-o locuinţă din Bucureşti, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum şi cheile unui autoturism de lux, pe care ulterior, l-ar fi furat cu ajutorul cheilor.

În urma percheziţiilor făcute sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu sprijinul Serviciului de Poliţie Canină, al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi al echipelor SPIR – Poliţia Capitalei, au fost identificaţi M. Iliuţă de 35 de ani, din Chiajna, M. Johann de 40 de ani, din Chiajna, C. Florin de 32 de ani, din Bucureşti, Z. Nicuşor de 29 de ani, din Bucureşti, G. Florin de 34 de ani, din Bucureşti, B. Marian de 43 de ani, din Chiajna, B. Marian de 37 de ani, din Teleorman şi B.Ilie de 62 de ani, din Teleorman. Conform comunicatului DGPMB, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.