Mai sunt patru săptămâni: handbalistele de la SCM se reunesc la poalele Capelei


După o pauză care se va întinde pe mai mult de 100 de zile, jucătoarele de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea au aflat data la care, în sfârșit, își vor putea relua pregătirile sportive. Este vorba despre 1 iulie 2020, dată la care oficialii clubului nostru le așteaptă pe jucătoare la reunirea lotului. Vor fi prezente atât jucătoarele care au rămas la echipă din «vechea gardă», dar și cele trei handbaliste care sunt deja confirmate ca urmând să facă parte din lotul municipal. După cum au anunțat oficialii clubului râmnicean, în funcție de necesitățile pe fiecare post, dar și de buget, este posibil să mai apară una sau chiar două noutăți în lotul echipei noastre.

 

Cupa României, singurul trofeu care se va acorda în sezonul 2019/2020

 

Despre sezonul 2019/2020 nu mai poate fi vorba prea mult. Federația Română de Handbal a stabilit deja, pe hârtie, ca Liga Florilor să rămână fără un titlu de campioană acordat, dar cu omologarea clasamentului așa cum era la momentul în care pandemia de Coronavirus a fost declanșată în România. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea a ocupat locul fruntaș în clasamentul Ligii Florilor, în detrimentul marii rivale CSM București. Echipa noastră a primit implicit și dreptul de a evolua în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.
Doar cele câteva meciuri care se vor disputa în cadrul Cupei României vor aminti iubitorilor handbalului că sezonul 2019/2020 încă nu s-a încheiat. Finalul lunii august, atunci când, în mod tradițional, FRH organiza Supercupa României, va fi rezervat finalizării întrecerii Cupei României. Au mai rămas de disputat două partide din faza sferturilor de finală (SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila, respectiv CSM București – CSM Slatina), dar și cele trei partide contând pentru Final Four-ul întrecerii (cele două din semifinale plus marea finală). Cupa României 2019/2020 nu va trimite echipe în cupele europene (acesta fiind desemnate exclusiv pe baza pozițiilor din clasamentul omologat ca final al Ligii Florilor). Totuși, echipa care va cuceri Cupa României va fi singura din campionatul feminin românesc care își va trece în palmares un trofeu în nefastul sezon competițional 2019/2020!

 

Turneu de pregătire la Cheile Grădiștei

 

Ca și anul trecut, oficialii de la SCM Râmnicu Vâlcea au stabilit ca jucătoarele să efectueze un stagiu de pregătire în stațiunea montană Cheile Grădiștei. Au fost alocate 11 zile pentru acest cantonament, pregătirea centralizată a municipalelor urmând să se desfășoare în perioada 8-18 iulie. Apoi, vor urma mai multe meciuri de pregătire, printre adversarele echipei noastre care au fost deja anunțate numărându-se SCM Craiova.
Viitoarea ediție a Ligii Florilor de handbal feminin va avea la start 16 echipe (cu două mai mult decât în sezonul 2019/2020), startul noii întreceri urmând să fie dat pe 27 august 2020.