Liga Florilor: PATRU ECHIPE sunt sigure de prezența în cupele europene. Alte două rămân în așteptare


CSM București a primit trofeul de campioană a sezonului 2020/2021 la finalul meciului cu SCM Craiova. Formația antrenată de Bogdan Burcea a reușit să învingă campioana, scor 27-26. Echipa pregătită de Adrian Vasile și Iulia Curea a obținut 79 de puncte în cele 28 de etape disputate. La finalul ultimului meci al sezonului, Cristina Neagu, jucătoare la CSM București, s-a declarat mândră de parcursul echipei din sezonul 2020-2021.
„Concentrarea a scăzut pe acest final de campionat. Este un titlu pe deplin meritat. Ne dorim să avem fanii alături de noi. Ne dorim să revenim la normalitate, atât în sport, cât și în viață. Urmează o vacanță binemeritată, după care ne pregătim pentru noul sezon”, a transmis handbalista.
După câștigarea titlului de campioană, CSM București este sigură de participarea în grupele Ligii Campionilor (sezonul 2021/2022).

Baia Mare este vicecampioană

Medaliile de argint au fost obținute de CS Minaur Baia Mare. Echipa pregătită de Costică Buceschi a încheiat sezonul cu 73 de puncte, la șase «lungimi» în spatele celor de la CSM București. Cele mai bune marcatoare ale sezonului din Liga Florilor au fost Jovana Kovacevici de la CS Minaur Baia Mare și Luciana Marin Popescu, jucătoare la CSM Slatina. Cele două handbaliste au marcat fiecare câte 177 de goluri.
După acest rezultat, Baia Mare se află în așteptare pe lista de wild-card-uri a Federației Europene de Handbal. Dacă va primi o astfel de invitație, se va alătura Bucureștiului în grupele Ligii Campionilor.

Vâlcea a avut fete de bronz!

Ultima treaptă a podiumului a revenit formației SCM Râmnicu Vâlcea. În ultima etapă, Vâlcea a învins Rapid București, scor 33-26. După aceste rezultate, echipa noastră este sigură de prezența în grupele viitoarei competiții European League.

Putem avea alte trei echipe în European League

Formațiile care au ocupat locurile patru și cinci în clasamentul final al Ligii Florilor sunt sigure că vor participa în tururile preliminare ale European League. Astfel, Gloria Buzău (53 puncte) și Măgura Cisnădie (52 puncte) vor avea din nou posibilitatea de a evolua în cupele europene. În așteptare pentru un wild card se află și Rapid București. Cu 46 de puncte, gruparea feroviară a ocupat poziția a șasea în clasamentul final al Ligii Florilor, iar acum își dorește să revină (după mulți ani) în competițiile externe.

Patru formații au părăsit Liga Florilor

La finalul sezonului competițional, în Divizia A au retrogradat formațiile CSM Galați, CSU Cluj-Napoca și Activ Prahova Ploiești. Echipa Crișul Chișineu-Criș a fost retrasă din Liga Florilor încă din data de 14 decembrie 2020. SCM Craiova și CS Dacia Mioveni vor lupta la baraj, împotriva formațiilor care au evoluat în Divizia A, CSM Roman și Corona Brașov.
Sursă foto: FRH