LIGA FEMEILOR CREȘTIN ORTODOXE
din Arhiepiscopia Râmnicului – 30 de ani de misiune în slujirea Bisericii și a semenilor


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în perioada 8-10 septembrie 2022, se vor avea loc manifestările spiritual-culturale organizate de Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului la împlinirea a 30 de ani de activitate. Momentul aniversar prilejuiește rememorarea activității din cele trei decenii parcurse de la înființare, dar și participarea la o serie de activități duhovnicești și culturale menite să descopere adevărata valoare a misiunii desfășurate în acești ani.
Asfel, în ziua de 8 septembrie 2022, membrele Ligii împreună cu reprezentantele organizațiilor din țară vor participa la slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Dintr-un Lemn, unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Grabnic-ajutătoarea, ocrotitoarea Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. La acest moment aniversar, la Mănăstirea Dintr-un Lemn va fi așezată și sfințită o troiță ce va oferi mărturie închinătorilor și pelerinilor despre activitatea femeilor ortodoxe în slujirea Bisericii și a semenilor.
O cinstire aparte va fi acordată și doamnei Maria Brâncoveanu la ctitoria acesteia, Mănăstirea Surpatele, unde va fi dezvelit un monument comemorativ și vor fi plantați 250 de bulbi din laleaua Doamna Maria Brâncoveanu, soi obținut și omologat în Olanda.
În aceeași zi, de la ora 18.00, iubitorii de cultură sunt invitați la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, unde actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu vor susține spectacolul „Pianul cu poeme”, moment artistic închinat femeii creștine.

Programul activităților de vineri, 9 septembrie

Vineri, 9 septembrie 2022, la ora 10.00, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” va avea loc ședința festivă prilejuită de aniversarea celor 30 de ani de activitate, medalioane aniversare și vernisarea unor expoziții ce vor fi prezentate iubitorilor de artă în foaierul așezământului.
În aceeași zi, de la ora 18.00, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” va avea loc vizionarea filmului și lansarea cărții „Care dintre noi”, aparținând regizoarei Chris Simion-Mercurian. Din distribuţia filmului au făcut parte Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, Delia Grigoriu, Georgiana Popescu, Eva Spiru şi copilul Alexandra Mercurian.

Activitățile se vor încheia sâmbătă, 10 septembrie

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, vor fi organizate pelerinaje la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului și vizite la ateliere de creație din Oltenia de sub Munte.
„Manifestările duhovnicești și culturale organizate de Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate descoperă misiunea acestora în slujirea Bisericii și a semenilor, dar și roadele proiectelor culturale și educaționale din această perioadă”, au anunțat organizatorii.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului