Liberalii fac publice rezultatele sondajului de opinie


Prin intermediul unui comunicat de presă semnat de liderul PNL Vâlcea, mass-media și opinia publică din Vâlcea primesc „pe tavă” rezultatele sondajului de opinie pe care acest partid l-a comandat unui institut de sondare a opiniei publice din județul nostru. Conform celor transmise de Cristian Buican în comunicatul de presă la care facem referire, rezultatele oficiale au fost trimise presei pentru a se evita orice posibile speculații legate de acest sondaj de opinie. „Pentru a avea rezultatul oficial și nu pe surse, vă transmit rezultatul sondajului de opinie comandat de PNL Vâlcea”, își motivează liderul liberal decizia de a transmite presei aceste informații.

Ce conține sondajul de opinie?

Destul de voluminos, sondajul de opinie cuprinde informații cât se poate de relevante despre mai multe nume sonore din PNL Vâlcea. Cercetarea sociologică s-a desfășurat pe tot cuprinsul județului nostru, în perioada 13-20 septembrie 2016 în regim „face to face” (față în față), cel intervievat și operatorul sondajului de opinie. Numărul persoanelor intervievate (considerat eșalon reprezentativ) a fost de a fost 1102. „Eșantionare de tip random-route, stadială, stratifică, proporțională cu volumul populației din fiecare UAT. Validarea reprezentativității eșantionului s-a realizat pe baza datelor statistice INS, prin raportare la prognoza ianuarie 2016, pentru categoriile de gen și vârstă. Marja de eroare statistică este de +/-3% pentru un interval de încredere de 95%”, se arată în descrierea sondajului de opinie.
În sondaj a fost măsurată intenția de vot la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților și Senat, scrutin care va avea loc în data 11 decembrie. Interesant de remarcat este faptul că, în urma informațiilor prezentate în sondaj, PSD depășește PNL (e adevărat, cu foarte puțin) atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. De asemenea, a fost măsurat gradul de încredere pentru cei 16 candidați cu care PNL Vâlcea va participa la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Rezultatul sondajului a arătat că acești candidați nu sunt tocmai cunoscuți de către electorat, iar puținii vâlceni care îi cunosc au destul de puțină încredere în ei.