La Teatrul „Anton Pann” o poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii


• în avanpremieră, joi, 19 decembrie, ora 19.00

 

La Teatrul „Anton Pann” din Rm Vâlcea s-au încheiat repetiţiile la cea mai recentă producţie teatrală. Este vorba de „O POVESTE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢII” de Simon Stephens/Mark Haddon, spectacol în  regia lui Vlad Massaci. Premiera oficială a spectacolului va avea loc la anul, în 2014, pe 25 ianuarie .

Început în urmă cu două luni, acest nou spectacol este conceput de unul dintre cei mai bine cotaţi regizori din România, Vlad Massaci. Dar pentru publicul vâlcean şi nu numai haideţi să vedem cine este Vlad Massaci. 

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film (UNATC) Bucureşti (1993-1998) la clasa Cătălina Buzoianu, şi professor asociat la UNATC Bucureşti în perioada 2003-2006, Vlad Masaci este la ora actuală unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru din România. Spectacolele sale, participante la diverse manifestări de gen, i-au adus an de an numeroase premii şi invitaţii în cadrul unor workshop-uri şi festivaluri de teatru cu caracter naţional şi internaţional. Amintim aici invitaţia de la  Centrul Barbican, Londra cu spectacolul Aniversarea (Festen) al Teatrului Nottara, în 2011, şi participarea cu spectacole sale la Festivalul National de Teatru „I.L.Caragiale”.

Spectacolul “Trei femei înalte” de E. Albee a primit, în  anul 1998,  Premiul Criticii pentru debut. De atunci au urmat şi alte premii:  1999-Premiul juriului pentru “Romantiosii” de E. Rostand, la Oradea; 2000- Premiul la Festivalul de Comedie de la Galati “Romantiosii”; 2006-  Capul de regizor, Buzau pentru “Billy schiopul” de Martin Mcdonagh; 2011- Premiul de regie, Festivalul de Teatru Contemporan Brasov, pentru “Elling”. 

Montările sale s-au jucat  cu săli arhipline pe scena celor mai cunoscute teatre din ţară şi străinătate. Amintim aici: Theater der jungen Welt, Leipzig; Teatrul Bulandra; Teatrul de Comedie; Teatrul National Iasi; Teatrul de Stat Oradea; Teatrul Act; Centrul Cultural European; Teatrul Nottara, Teatrul National Radu Stanca- Sibiu; Teatrul Dramatic Brasov; Teatrul National de Opereta; Teatrul National Tg.Mures; Teatrul din Oberhausen, Germania; Teatrul din Esch şi Teatrul National Luxemburg.

A regizat numeroase spectacole pe marile scene din ţaraă şi din afara ţării. Angstman Hartmul El-Kourdi; Copiii Medeei de Susanne Osten; Per Lysander Euripide;  Sindbad de Us Konradi; Cocoşei si puicuţe de Willy Russell; La Dallas de Oliver Bukowski; Romanţiosii de Edmond Rostand; Uşa închisă de J. Graham Reid;  Trandafirii roşii de Zaharia Barsan;  Lectia de Eugene Ionesco;  Acasă la tata de Mimi Branescu; Elling de Axel Hellstenius; Fata de mătase artificială de Irmgard Keun; Dilema de Leonid Andreev;  Edmond de David Mamet; Flori, fete, filme si baieti de Mimi Branescu;  The mercy seat de Neil LaBute;  The shape of things de Neil LaBute; Roman teatral dupa Bulgakov; Aniversarea (Festen) de Thomas Vinterberg si  Mogens Rukov; Platonov de Cehov;  Insula de Gellu Naum şi lista ar putea continua. La invitaţia conducerii Teatrului Anton Pann, iar în 2013, montează la Rm Vâlcea spectacolul  “O POVESTE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢII” de Simon Stephens, după romanul lui Matt Haddon. Dacă v-am convins prezentându-vă cv-ul impresionat al lui Vlad Massaci,  până când va avea loc premiera oficială, pe 25 ianuarie, sunteţi aşteptaţi joi, 19 ianuarie de la ora 19.00, la avanpremieră.