La mulți ani, Victor Giosan! La mulți ani, Florin Epure!


• două dintre personalitățile publice vâlcene împlinesc azi, 55, respectiv 45 de ani
Absolvent al Facultății de Planificare și Cibernetică Economică din cadrul ASE (1986), consultant internațional în management public, descentralizare fiscală, finanțe publice, analiza politicilor publice și planificare strategică, Victor Giosan are peste 19 ani de experiență ca manager în administrația publică din România și în calitate de consultant internațional în domeniile menționate mai sus. A fost consilier municipal și viceprimar la Râmnicu Vâlcea (1992-2000, 2004), secretar de stat la SGG (2005-2009). În această ultimă funcție, a coordonat Direcția de Politici Publice în procesul de fundamentare și implementare a sistemului de planificare strategică și analiză a politicilor publice la nivelul administrației publice centrale. În perioada decembrie 2015 – ianuarie 2017, a fost consilier de stat la Cancelaria Prim Ministrului Dacian Cioloş, în domeniul reformei administrației publice. În prezent, este președinte PNL Râmnicu Vâlcea.
Florin Epure, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vâlcea a primit distincţia Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, cu prilejul aducerii Sfintelor Moaşte ale Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu la Hurezi. Propunerea a venit din partea Înalt Preasfinţitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru contribuţia adusă la promovarea figurii voievodului şi pentru refacerea mănăstirii Hurezi, în Anul Brâncoveanu-300 de ani de la martiriul de la Constantinopol.
Directorul Florin Epure a fost iniţiatorul demersului pentru aducerea sfântului Brâncoveanu la ctitoria sa din Vâlcea întocmit sub forma unui document numit:«Memoriul pentru aducerea Sfintelor Moaşte ale voievodului martir Constantin Brâncoveanu de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, la ctitoria sa de la Hurezi», semnat de reprezentanţi ai  clerului, de autorităţile centrale şi locale şi de sute de participanţi, la parastasul de obşte din 16 august 2007, de ziua hramului Sfinţilor Brâncoveni, la Mănăstirea Hurezi.
Istoricul Florin Epure este autorul volumului “Ctitoriile lui Matei Basarab din Oltenia” apărut la Editura Rao, o carte primită cu entuziasm în mediile ştiinţifice, lansată recent la Salonului Internaţional de Carte Bookfest Bucureşti. Demersul ştiinţific, derulat pe parcursul a zece ani, s-a concretizat într-o teză de doctorat, în care Florin Epure şi-a propus să analizeze edificiile rezidenţiale, de apărare şi religioase mateine ridicate în regiunea Olteniei, în special, dar şi celelalte zidiri ale voievodului Matei Basarab precum şi refacerile şi adăugirile aduse de către strănepotul său, Constantin Brâncoveanu. De-a lungul anilor, Directorul Florin Epure a fost implicat direct în etapele de restaurare şi consolidare a întregului aşezământ monastic de la Hurezi.

Posting....