Junioarele de la CS Chimia s-au calificat la Turneul Semifinal II


• sportivele pregătite de Nicoleta Lazăr au obţinut locul secund în grupa de la Roman
 

Săptămâna trecută, handbalistele Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea au participat la Turneul Semifinal I al Campionatului Naţional de Junioare I. Competiţia a fost organizată în Sala Sporturilor din municipiul Roman, la startul acesteia regăsindu-se şase formaţii: gazdele de la Liceul cu Program Sportiv, Clubul Sportiv Şcolar Constanţa, Nova Force Giurgiu, Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti, Liceul cu Program Sportiv Botoşani şi, evident, CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Echipele participante s-au întrecut după sistemul „fiecare cu fiecare”, miza competiţiei reprezentând-o primele patru poziţii, cele care asigurau calificarea la Turneul Semifinal II.

Handbalistele vâlcene, singurele reprezentante ale judeţului nostru la acest nivel al Campionatului Naţional de Junioare I, au înregistrat evoluţii foarte bune, obţinând trei victorii, un egal şi o singură înfrângere. Rezultatele consemnate în dreptul formaţiei râmnicene au fost: 36-26 cu LPS Botoşani, 33-21 cu CSŞ Constanţa, 29-30 cu gazdele de la LPS Roman, 26-26 cu CSŞ 2 Bucureşti, respectiv 29-20 cu Nova Force Giurgiu. Astfel, cu şapte puncte acumulate, CS Chimia a ocupat poziţia secundă în clasament, în urma gazdelor de la LPS Roman, dar înaintea unor formaţii precum Nova Force Giurgiu şi CSŞ 2 Bucureşti, echipe de asemenea calificate în faza superioară.
 

Şcoala 181 Bucureşti, principala adversară în lupta pentru calificarea la Turneul Final
 

Week-end-ul viitor, handbalistele de la CS Chimia vor participa la cea de-a doua fază a turneului semifinal. De această dată, în competiţie vor intra numai patru formaţii, acestea urmând să se dueleze după acelaşi sistem ca în prima fază, însă doar pentru primele două poziţii, cele care asigură calificarea la faza finală a Campionatului Naţional de Junioare I. Întrecerea va fi organizată în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală şi va aduce un adversar de elită pentru CS Chimia, Şcoala 181 Bucureşti. Această formaţie este o „cunoştinţă” mai veche a fetelor de la Vâlcea, Chimia şi Şcoala 181 făcând parte din aceeaşi serie a campionatului regulat. Din păcate, Chimia a cedat atât în tur, cât şi în retur, şi doar printr-un joc excepţional handbalistele Nicoletei Lazăr vor putea scoate ceva în faţa bucureştencelor. Însă, lupta pentru locul secund, care de asemenea asigură prezenţa la Turneul Final, rămâne deschisă, aceasta urmând să se poarte cel mai probabil între celelalte trei formaţii participante: CSŞ Mediaş, CSŞ Odorhei şi CS Chimia.
 

Programul Turneului Semifinal II
 

Etapa I, vineri, 26 aprilie

Şc. 181 Bucureşti – CSŞ Odorhei (ora 13.00)

CS Chimia Rm. Vâlcea – CSŞ Mediaş (ora 15.00)

Etapa a II-a, sâmbătă, 27 aprilie

CSŞ Odorhei – CSŞ Mediaş (ora 11.00)

Şc. 181 Bucureşti – CS Chimia Rm. Vâlcea (ora 13.00)

Etapa a III-a, duminică, 28 aprilie

CS Chimia Rm. Vâlcea – CSŞ Odorhei (ora 10.00)

CSŞ Mediaş – Şc. 181 Bucureşti (ora 12.00)

Turneul Final al Campionatului Naţional va avea loc în perioada 8-12 mai, într-o locaţie ce nu a fost încă stabilită.