ION CÎLEA A CERUT O NOUĂ RECTIFICARE BUGETARĂ


Cilea_fericitPe măsură ce se apropie sfârşitul anului, bugetele pri­mă­riilor încep să se golească până la epuizare, iar surse­le de alimentare a acestora, respectiv taxele şi impozitele lo­cale, sunt pe sfârşite şi nu mai au forţa să aducă bani în visterii.

Situaţia financiară nu este mai favorabilă nici la nivelul Consiliului Judeţean după ce a consumat tot ceea ce mai avea în contul de trezorerie pentru achitarea unor arierate atât pe structura programului propriu de investiţii, cât şi pen­tru cofinanţarea lucrărilor executate de administraţiile publi­ce locale.

Aflat sub presiunea unor astfel de greutăţi şi solicitări insistente din partea primarilor care nu mai pot face faţă cheltuielilor minimale curente şi nici măcar pentru asigu­rarea fondurilor de salarii, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. ION CÎLEA, în calitatea sa de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a completat ordinea de zi a şedinţei de luni, 8 octombrie, a Biroului Permanent Naţional al PSD, cerând să se ia în discuţie şi problemele financiare cu care se confruntă primăriile în perspectiva sfârşitului de an.

Dezbaterile pe această temă au scos la iveală gravele carenţe în construcţia de către fosta guvernare PDL a bugetului de stat pe anul 2012, fapt care impune corectarea unor capitole bugetare în vederea acordării sprijinului nece­sar cerut nu numai de primăriile din judeţul Vâlcea pentru care a opinat preşedintele Ion Cîlea, ci din toată ţara.

Prezent la aceste discuţii, primul ministru Victor Ponta a dat asigurări că, chiar dacă resursele sunt foarte mici, Gu­ver­nul va efectua o temeinică analiză pe această temă şi că, în perspectiva următoarelor săptămâni, va avea loc o nouă rectificare de buget care să permită alimentarea cu fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale, fondurile alocate urmând să fie dirijate către primării exclusiv prin consiliile judeţene.