Învățământul dual prinde tot mai mult teren


După ce a creat condiții pentru desfășurarea claselor de învățământ dual la Colegiul Tehnic Energetic, administrația publică locală, în frunte cu edilul Mircia Gutău, își îndreaptă atenția, pentru noul an școlar, către Liceul Forestier. Astfel, vor fi create 156 de posturi, investiție în grafic, și care va intra în vigoare din septembrie. La internatul Liceului Forestier se lucrează, acolo urmând să fie realizate clase de învățământ dual.
„Probabil se va crede că facem campanie. Nu mă interesează campania. Vrem să popularizăm acest învățământ dual. Sunt părinți care nu au bani pentru transportul copiilor, dar să frecventeze școala. Tocmai de aceea vor primi câte 200 lei/lunar, bani cu care își vor putea achita autobuzul. Vor avea, astfel, șansa să învețe”, a declarat edilul Mircia Gutău.
Pentru beneficiarii învățământului dual, se vor da câte 200 lei din partea Ministerului Educației.
În prezent, cu sprijinul și condițiile oferite de Primăria Râmnicului, învățământul dual a prins foarte bine la elevii de la Colegiul Tehnic Energetic, mai ales meseria de electrician, unde se învață teorie și se face și practică, cu ajutorul computerelor și aparaturii moderne.