Intervenție de mare risc la Copăcelu


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” au intervenit marți, la ora 11.47, pentru asigu­rarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier.  Accidentul s-a produs pe strada Grigore Râmniceanu din cartierul Copăcelu – Râmnicu Vâlcea, branşa­mentul a două conducte de alimentare cu gaz metan care asigurau alimentarea a două gospodării, fiind avariat. Sosiţi la faţa locului, pompierii au delimitat zona de risc şi au asigurat măsurile de prevenire şi stingere în cazul producerii unui eventual incendiu, până la remedierea defecţiunii de angajaţii societăţii de distribuţie.

Incendiu pe 2000 metri pătrați în Râmnic
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au intervenit marți seara, la ora 20.18 pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţie uscată, pe strada Industriilor din Râmnicu Vâlcea. Până la stingerea flăcărilor, a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de circa 2000 de mp. Cauză probabilă privind producerea incendiului, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli: nu aprindeţi focul în aer liber în locuri cu pericol de incendiu şi în condiţii meteorologice cu intensificări ale vântului; respectaţi următoarele distanţe de siguranţă: minim 40 m faţă de locuri cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi, etc.; cel puţin10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, etc. şi peste 50 de m faţă de pădure; asiguraţi la locul arderii mijloace şi materiale pentru o eventuală stingere a incendiului (butoi cu apă, stingător, lopeţi, mături din nuiele); supravegheaţi permanent arderea, iar la sosirea nopţii stingeţi focul şi verificaţi cu atenţie zona; educaţi şi supravegheaţi cu atenţie copiii pentru a nu se juca cu focul; în situaţia izbucnirii unui incendiu, anunţă imediat serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitatea dumneavoastră şi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Magazie în flăcări la Tetoiu
Pompierii militari ai ISU „General Magheru” au intervenit marți noaptea, la ora 23.36, pentru salvarea unei gospodării, proprietatea lui Constantin D., din comuna Tetoiu, în urma producerii unui incendiu. Flăcările s-au declanşat la suprastructura din lemn a unei magazii care era folosită pe post de depozit de furaje. Până la stingerea incendiului, au ars : structura din lemn a magaziei, acoperită cu plăci de azbociment pe circa 33. mp. şi bunuri de uz casnic aflate în interiorul magaziei. După aproximativ două ore de la sosirea la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, în sprijinul pompierilor acţionând şi membrii SVSU din localitate. Astfel s-a reuşit salvarea altor bunuri aflate în interiorul gospodăriei. În perioada imediat următoare se fac cercetări pentru stabilirea cauzei care a dus la producerea incendiului.