Inspectoratul Școlar a anunțat că A ÎNCEPUT PREGĂTIREA ÎNSCRIERILOR pentru clasa pregătitoare


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au anunțat că, de luni, 28 martie 2022, a fost publicată pe site-ul instituției lista cu circumscripțiile școlare privitoare la înscrierea în învățământul primar, pentru anul școlar 2022/2023. De asemenea, au fost publicate planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ (inclusiv pe site-ul unităților școlare respective). Odată ce aceste informații au fost publicate, fiecare unitate școlară permite părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității de învățământ.
Înscrierea la clasa pregătitoare, conform Ordinului 3445 din 23 martie 2022 privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii pentru anul școlar 2022/2023, se desfășoară după cum urmează:
• 28 martie – 11 aprilie: pregătirea înscrierii în învățământul primar;
• 11 aprilie – 10 mai: completarea și validarea cererilor de înscriere în învățământul primar;
• 11 mai – 27 mai: prima etapă de înscriere în învățământul primar;
• 30 mai – 10 iunie: a doua etapă de înscriere în învățământul primar;
• 10 iunie 2022: afișarea, la fiecare unitate de învățământ, a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
În context mai este de amintit că procedura operațională privind înscriere copiilor în anul școlar 2022/2023, elaborată de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a fost publicată pe site-ul instituției în data de 29 martie 2022.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea