LA ÎNCEPUT DE DRUM


A trecut o lună de la începutul anului școlar și o lună de când Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, Râmnicu Vâlcea și-a recăpătat personalitatea juridică.
Deși la început de drum, un drum în care muntele de documente copleșește activitatea personalului grădiniței (fie el cadru didactic sau personal nedidactic), cadrele didactice implicate în activitatea de predare și-au găsit timp să organizeze și activități extrașcolare în care au implicat instituții partenere și părinți.
Acestea au început cu „Ziua Internațională a Păcii” (21 septembrie 2022 – partener ENO Environment Online) și au continuat cu activitatea „Lecția de istorie – Înfruntarea lupilor” (6, 7 octombrie 2022 – parteneri: IȘJ Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu”, Asociația Culturală Veteres Milites-Sibiu).
În activitatea recentă „Lecția de istorie – Înfruntarea lupilor” au fost implicați preșcolarii celor trei grupe mari, prezenți la Muzeul Satului Vâlcean în data de 7 octombrie 2022.
Însoțiți de doamnele profesor pentru învățământ preșcolar și de părinții, preșcolarii au învățat o lecție minunată de istorie veche: istoria dacilor și a romanilor. Copiii au avut ocazia să cunoască portul dacilor/romanilor, diferențiindu-l clar, dar și modalitatea de luptă a acestora. Au vizionat un spectacol autentic de luptă și și-au imortalizat vizita cu ajutorul fotografiilor.
• Profesor învățământ preșcolar: Ispir Iuliana-Florentina, Vlad Alexandra-Anamaria, Florică Emilia, Georgescu Simona, Constantinescu Filofteia, Cîrstea Ana, Ciochină Daniela, Tudose Ramona, Enăchioiu-Vlad Simona, Olteanu Iuliana, Ciufu Nicoleta, Georgescu Alina, Irimescu Iulia, Lung Ana și Tudor Loredana, Marin Ecaterina-Raluca, Rus Daniela, Lazar Ionela-Simona.
Precizare: Pentru respectarea legislației în vigoare privind protecția persoanelor minore, chipurile preșcolarilor au fost acoperite/blurate.