ÎNGRIJORĂTOR! Arme confecționate artizanal, descoperite în Vâlcea


La data de 23 martie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au desfăşurat o acţiune pe raza mai multor localități din județ. Au fost efectuate controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii letale şi neletale, pentru verificarea modului de asigurare a securităţii acestora, precum și combaterea infracționalității pe segmentul deținerii ilegale de arme și muniții.

Amenzile aplicate au depășit 50.000 de lei!

Polițiștii au controlat 23 de deținători legali de arme și muniții, descoperind mai multe nereguli. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 10 la Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor si al munițiilor în sensul nerespectării condițiilor de păstrare și asigurare a armelor și munițiilor. Valoarea cumulată a sancțiunilor se ridică la peste 50.000 de lei.
De asemenea, au fost constatate două infracțiuni de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, la doi deținători legali de arme și muniție din comunele Glăvile și Mateești. Astfel, polițiștii au descoperit mai multe elemente de muniție deținute ilegal, unele din acestea fiind confecționate artizanal. Oamenii legii au mai anunțat că au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 234 de cartușe letale de diferite calibre deținute fără drept.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea