Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 august 2019

Industria textilă poate fi un promotor al economiei circulare în România


Advertisements

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat, săptămâna trecută, la Camera de Comerț și Industrie a României, simpozionul pentru dezvoltare durabilă în industria textilă, un eveniment organizat în premieră. Prin organizarea acestui eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și-a propus să atragă atenția asupra reutilizării și reciclării deșeurilor din industria textilă și, totodată, să transmită un mesaj public de conștientizare a importanței economiei circulare, aplicată în industria textilă din România.
„Cred că este pentru prima dată când supunem atenției publice probleme precum reducerea la zero a risipei de materiale sau folosirea intensivă a materialelor textile reciclabile în industria de profil. Mesajul nostru către industria textilă din România este: pentru un viitor sustenabil, aplicați obiectivele de dezvoltare durabilă!”, a subliniat László Borbély.
Alte teme abordate în cadrul evenimentului au vizat cercetarea în industria textilă și noile tehnologii aplicate în industrie, cu scopul de a reduce risipa de materiale și de a crește gradul de reciclare a materialelor folosite.
De asemenea, în cadrul simpozionului a fost prezentată și o expoziție de articole textile și design interior, care au fost realizate cu deşeuri rezultate din industria textilă de către companii partenere românești. Participanții la eveniment au putut asista și la o paradă a modei, în care au fost prezentate, de copii și adulți, 27 de ținute realizate de asociațiile partenere din material reciclate. La eveniment a participat și reprezentantul Ambasadei Olandei la București, Arthur den Hartog, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Carmen Ghițuleasa, precum și alți specialiști în domeniu.
• Biroul de Presă al Guvernului României

Alte articole de la Actualitate