Îndemnul edilului Cătălin Avan: „Mergeți și donați sânge! Un consătean este pe patul spitalului!”


Un localnic din Păușești-Otăsău are nevoie, urgent, de sânge, iar primarul comunei, Cătălin Avan, îndeamnă cetățenii să-și îndrepte pașii către Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Iată mesajul edilului:
„Oameni buni, un consătean al nostru, care a făcut mult bine în comunitatea locală, este în mare suferință, pe patul Spitalului Județean Vâlcea, secția Chirurgie! Are urgentă nevoie de sânge, grupa B3! Din discuțiile purtate cu domnul dr. Dan Ponoran, toate spitalele din județ au nevoie urgentă de sânge, indiferent de grupa sanguină! În aceste condiții, va rog să dovedim că suntem cetățeni responsabili și să mă însoțiți să donăm sânge! Mâine o să discutăm amănuntele cu doamna dr. Ionașcu și o să vedem în ce condiții, cum și unde putem dona din sângele nostru, pentru a salva viețile românilor, aflați în suferință! Vom cere aprobare la IPJ Vâlcea să ne deplasăm cu autocarul Primăriei Păușești la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină, autocar care poate transporta 25 de persoane, respectând întrutotul ordonanțele militare! Pentru înscrieri, indiferent ce grupă sanguină aveți, vă rog să sunați asistentul comunitar Mateescu Anghel Mircea, care asigură managementul acestei acțiuni umanitare (tel. 0741.292.179), mâine, după ora 10.00, pe adresa de e-mail pausesti_otasau@vl.e-adm.ro. Vreau să mulțumesc în zi de Paști, domnilor directori Dan Ponoran și Radu Bododea, pentru cum manageriază (doar 19 cazuri Covid în județ) și colaborează cu noi, ca și autorități locale, în aceste săptămâni triste, pe aceste cazuri tragice (Covid 19, sau nu)! Vă mulțumesc anticipat și dumneavoastră pentru solidaritate. Voi fi cap de listă, la donarea de sânge, pentru a salva viețile semenilor noștri!”
În situații similare sunt foarte mulți cetățeni spitalizați. Din păcate, în această perioadă, a scăzut drastic numărul celor care donau sânge. Donați sânge pentru a salva viețile semenilor voștri!