Începând cu această lună, Vâlcea se poate mândri cu un centru de copii şi juniori foarte performant


Aşa după cum au declarat în mai multe rânduri, oficialii de la CS Municipal pun accent, pe lângă promovarea formaţiei de seniori în Liga I, pe un centru de copii şi juniori foarte puternic, care să reprezinte o adevărată „pepinieră” pentru prima echipă, dar şi o şansă în plus pentru tinerii vâlceni iubitori ai fotbalului. Astfel, începând din luna martie, centrul de copii şi juniori care funcţionează în cadrul CS Municipal Râmnicu Vâlcea a fost reorganizat. Scopul acestor schimbări este ca, în timp, centrul să devină o adevărată bază de selecţie şi promovare a tinerilor fotbalişti, aici fiind înscrişi jucători atât din judeţul nostru, cât şi din întreaga regiune.

„Vom avea trei paliere de performanţă: iniţiere, dezvoltare şi perfecţionare. În prezent, în centrul nostru se pregătesc peste 350 de copii şi juniori, născuţi în perioada 1995-2006. De pregătirea lor se ocupă cincisprezece antrenori. Am plecat de la un fenomen care s-a întâmplat în fotbalul vâlcean în ultimii douăzeci de ani. Am avut foarte mulţi fotbalişti născuţi în judeţul Vâlcea care nu au reuşit să joace la prima echipă şi s-au realizat profesional la cluburi din alte judeţe. Noi ne dorim ca, într-o perioadă scurtă de timp, lucrurile să intre pe un nou făgaş. Vrem să aducem la Vâlcea cei mai talentaţi copii din judeţ, dar şi din regiune. În prezent, avem cinci tineri talentaţi care se pregătesc în centrul nostru. Este vorba despre Deaconu, de la Măciuca, Cosmin Piscanu şi Marin Andrei, aduşi vara trecută de la FC Argeş, portarul Dumitrică de la Drăgăşani şi Marian Ion de la Perişani. Toţi aceşti juniori sunt născuţi în anul 1996, iar Piscanu a prins deja lotul de 18 deplasat la Bistriţa”, a declarat managerul general al CS Municipal, Lucian Munteanu (foto).

 

Mangalagiu: „Copiii au un obiectiv clar. Îşi doresc să ajungă la prima echipă”

 

Şeful centrului de copii şi juniori de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea, Gabriel Mangalagiu, consideră că judeţul nostru are mulţi tineri talentaţi, însă aceştia trebuie căutaţi şi aduşi să se pregătească într-un mod organizat: „Avem copii talentaţi în Vâlcea, va trebui să îi căutăm permanent şi să îi aducem la pregătire. E important că echipa mare evoluează la un anumit nivel de performanţă, pentru că aceşti copii vor avea un obiectiv clar: să ajungă la prima echipă. Avem câteva exemple de juniori care au făcut pasul la echipa mare şi îl menţionez aici pe Denis Dumitraşcu, component de bază la lotul naţional de juniori. De asemenea, juniori precum Marin sau Rizea participă în mod regulat la antrenamentele echipei mari. Iar Văcaru şi Marian Ion sunt monitorizaţi de antrenorul de la CSM”.

Conform informaţiilor oferite de conducerea clubului vâlcean, grupele de copii şi juniori ce vor funcţiona după reorganizarea activităţii centrului sunt următoarele.

Perfecţionare (14-18 ani)

Juniori A (1995-1996) – antrenor Cristian Lazăr

Juniori A1 (1995-1998) – antrenor Doru Catrinoiu

Juniori B (1997-1998) – antrenor Gabriel Mangalagiu

Dezvoltare (10-14 ani)

Juniori C (1999) – antrenor Marius Pufu

Juniori C (2000) – antrenor Marian Deaconescu

Juniori D (2001) – antrenor Cristian Bora

Juniori D (2002) – antrenor Constantin Lazăr

Juniori E (2003) – antrenor Alin Pufu

Iniţiere (6-10 ani)

Grupa 2004 – antrenor Daniel Bărbuţ

Grupa 2005 – antrenor Ovidiu Creangă

Grupele 2006-2007 – antrenori Dumitru Teleşpan, Lucian Catargiu, Emil Ciulei, Viorel Ciofîcă, Gheorghe Lepădatu