Incendiu pe platforma chimica a Oltchim


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) General Magheru al judetului Vâlcea au fost solicitati in data de 09.08.2016, la ora ora 23.56, pentru stingerea unui incendiu pe platforma chimica a combinatului Oltchim, la o hala de depozitare a materialelor folosite in procesul de productie.

In momentul declansarii incendiului, flacarile se manifestau violent pe o suprafata de aproximativ 350 mp. fiind cuprinse de flacari materiale depozitate in interiorul halei (folie de polietilena, saci de hartie, material lemnos, etc).

In momentul transmiterii buletinului informativ, incendiul este localizat si se lucreaza pentru lichidarea acestuia cu patru autospeciale ale SPSU Oltchim cu 28 de pompieri civili si 15 autospeciale ale ISU cu 62 de subofiteri si 9 ofiteri (8 de stingere cu apa si spuma, o platforma de lucru la inaltime cu apa si spuma, doua autospeciale SMURD, o autospeciala CBRN si alte autospeciale de interventie). In sprijin, au fost solicitati si membrii SPSU al CET Govora.

Din fericire nu au fost inregistrate victime, iar emenatiile de fum si gaze de la locul interventiei nu prezinta pericol pentru populatie.

Vom reveni cu amanunte privind cauza producerii incendiului dupa finalizarea interventiei.