Incendiu la un autoturism din Tomșani


• cauza: un scurtcircuit • au ars elementele combustibile
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în data de 12 februarie, la ora 15:07, în comuna Tomşani. Flăcările s-au declanşat la un autoturism, proprietatea unui cetățean. Până la stingerea incendiului, au ars elementele combustibile din componenţa compartimentului motor precum și din interiorul autoturismului. După aproximativ 20 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

Pompierii „s-au luptat” cu flăcările la o locuință din Mateești
Aceiași pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în data de 12 februarie, la ora 20:41, în comuna Mateești, sat Motreşti, în gospodăria unui cetățean. Flăcările s-au declanșat în interiorul locuinței, într-un dormitor, iar până la stingerea incendiului au ars: elemente de mobilier și produse de uz gospodăresc din bucătărie și dormitor, acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafață de aproximativ 80 mp., o anexă construită din lemn cu învelitoare din ţiglă în suprafaţă de 16 mp, cinci uşi și trei ferestre din lemn. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma căderii de jar din sobă pe podeaua din lemn.

Arsuri, traume, epilepsie: urgențele SMURD
În week-end-ul ce abia s-a încheiat, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 21 de situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Măciuca, Fârtățești, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Drăgășani, Drăgoești, Mădulari, Călimănești, Ionești, Șușani și Făurești pentru: stări de rău, arsuri, o fractură la mâna dreaptă, multiple traumatisme în urma producerii unui accident rutier, dureri abdominale, crize epileptice, dureri de cap, dureri lombare. După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.