ÎNCĂ UN VETERAN DIN VÂLCEA a ajuns la centenar


AMVVD Vâlcea l-a omagiat pe căpitanul Radu
„Marți, 8 februarie 2022, domnul căpitan în retragere Constantin I. Radu, a împlinit 100 de ani. Din partea AMVVD Filiala Vâlcea i-am oferit o diplomă aniversară și un coș de cumpărături. Veteranul nostru de război a luptat doi ani în cel de-Al Doilea Război Mondial până când a fost rănit și nu a mai fost posibilă încadrarea sa ca militar combatant.
Își pierde soția de tânăr, dar niciodată optimismul, atitudinea pozitivă și credința în valorile strămoșești care-i dau puterea de a trece peste toate greutățile vieții. Tot ce a realizat în viața sa a fost săvârșit cu mândria și bucuria lucrului bine făcut, din suflet pentru alte suflete.
Vitalitatea sa nestăvilită, care l-a menținut activ până la această vârstă, l-a apropiat întotdeauna de cei foarte tineri care căutau și se bucurau de prezența sa inspirațională. Fire extrem de sociabilă și activă, a suportat cu greu limitările impuse de situația sanitară prezentă, cel mai mult lipsindu-i întâlnirile cu prietenii săi, unii dintre ei veterani de război ca și dumnealui.
Înțelegem acum secretul longevității sale – un om care a oferit celor din jur atâta dragoste sinceră și dezinteresată, a primit înapoi pe măsura sufletului său minunat, căci iubirea înseamnă viață. Acesta a fost cel mai frumos cadou pe care familia sa, prietenii și cunoscuții săi i l-au făcut de-a lungul întregii sale vieți. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani îi dorim veteranului nostru multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor! La mulți ani!”, a fost mesajul postat de către maiorul Gabriel Slabu, președintele AMVVD Vâlcea în cinstea războinicului ajuns la borna centenară.

Veteranii vâlceni ajută, din nou, Centrul de Transfuzii

La mijlocul acestei săptămâni, AMVVD Vâlcea a revenit pe holurile Centrului de Transfuzii din inima Râmnicului:
„Sângele – această componentă indispensabilă vieții reprezintă o binecuvântare atât pentru cei care se bucură de o bună stare de sănătate cât și pentru cei care ajung în situația ca viața lor să depindă de generozitatea și empatia donatorilor. Un gest de un umanitarism profund, donarea de sânge reprezintă cel mai firesc și direct mod în care te poți conecta cu durerea și suferința unei persoane, oferind prin energia cuprinsă în acest fluid, impulsul necesar ieșirii din impas al unui semen de-al nostru. AMVVD Filiala Vâlcea, prin trei reprezentanți ai săi, a oferit, miercuri, acest ingredient important al compasiunii și coeziunii sociale, necesar unei ființe umane aflată în suferință”, a anunțat maiorul Gabriel Slabu, președintele AMVVD Vâlcea.