ÎNCĂ O VICTORIE prețioasă în Liga Campionilor: Vâlcea trece de Buducnost și este aproape de optimi!


SCM Râmnicu Vâlcea și Buducnost Podgorica s-au întâlnit, miercuri seara, în Sala „Traian”, într-un meci contând pentru Grupa B a Ligii Campionilor de handbal feminin. Partida aducea o miză mare pentru echipa noastră deoarece, în eventualitatea unei victorii, avea posibilitatea de a se distanța de cele două formații cu care se luptă în «subsolul» clasamentului Grupei B, Borussia Dortmund (Germania) și Podravka Vegeta (Croația). Poziția a șasea în ierarhia acestei grupe este ultima care asigură prezența în optimile de finală ale competiției.
Vâlcencele au intrat pe teren convinse de faptul că trebuie să dea totul în fața unei echipe destul de bune, precum cea din Podgorica, dar care nu este invincibilă după cum s-a văzut și în meciul tur, când SCM a fost foarte aproape de a obține o remiză în Muntenegru. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera au avut o primă repriză foarte bună, în care s-au instalat la conducerea «ostilităților» și au intrat la vestiare cu un avans de patru goluri (scor final 14-10). În partea secundă, a fost rândul muntenegrencelor să înceapă jocul mai în forță. În primele zece minute ale reprizei secunde, oaspetele au reușit să revină la un «handicap» de numai două goluri (tabela indicând 16-14 pentru SCM în minutul 40). Din acest moment, vâlcencele nu au mai permis muntenegrencelor să reducă diferența de scor, chiar dacă, la un moment dat, Buducnost a reușit să revină la un gol în urma Vâlcii. În minutul 50, SCM avea tot două goluri avantaj, scor 20-18. Ultimele zece minute erau, deci, cruciale pentru echipa noastră, care trebuia să reziste iureșului de final al muntenegrencelor. Iar municipalele nu și-au dezamăgit fanii din fața micilor ecrane și au reușit să obțină o victorie muncită, în fața unui adversar valoros. Partida s-a încheiat cu victoria handbalistelor de la SCM, scor final 25-23, acest rezultat fiind consemnat chiar la debutul fostei mari jucătoare Bojana Popovic ca antrenor principal la Buducnost.
Astfel, după victoriile cu Podravka și Buducnost din ultimele două etape, SCM Râmnicu Vâlcea ajunge la un total de patru puncte în clasamentul Grupei B și se distanțează de Borussia și Podravka, care au câte două puncte. Duminică, 24 ianuarie 2021, cu începere de la ora 17.00, echipa noastră va avea parte de un meci și mai dificil, atunci când oaspete în polivalenta râmniceană vor fi rusoaicele de la CSKA Moscova.