Înaintea meciului direct, Vâlcea s-a distanțat la șase puncte de CSM București


Astăzi, 7 martie, la orele prânzului, la Galați s-a disputat primul meci din cadrul rundei a XIX-a a Ligii Florilor de handbal feminin. În Sala Sporturilor din localitate s-au duelat SCM Galați și SCM Râmnicu Vâlcea. Pe teren s-au întâlnit două echipe cu situații diametral opuse în clasamentul Ligii Florilor de handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea se luptă pentru titlul de campioană, iar CSM Galați trage din greu, cu șanse minime, pentru evitarea retrogradării.
Meciul a fost unul a cărui evoluție era ușor de anticipat de către cunoscătorii acestui sport. Vâlcea s-a forțat atât cât a fost nevoie pentru a obține o victorie care să permită atingerea principalului obiectiv cu care elevele antrenorului Florentin Pera au plecat spre Galați: câștigarea celor trei puncte. Alt obiectiv important a fost evitarea accidentărilor înaintea meciului extrem de important cu CSM București, programat miercurea viitoare. Vâlcea și-a făcut viața ușoară în meciul de la Galați încă de pe parcursul primei reprize, fetele noastre intrând la cabine cu avantaj de cinci goluri (scor 12-7). Deznodământul întâlnirii a venit firesc, într-un meci în care problema numelui echipei învingătoare nu s-a pus niciun moment. Echipa noastră a reușit un festival de goluri în poarta gălățencelor și s-a impus cu 30-14.

Situația din clasament

În urma succesului categoric de la Galați, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 51 de puncte, maximul posibil după cele 17 partide disputate în această stagiune a Ligii Florilor. Succesul echipei noastre a fost cu atât mai important cu cât a venit într-o etapă în care CSM București nu a jucat (din cauza retragerii formației CSM Roman). În acest context, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului și-a sporit la șase puncte avansul din clasament față de gruparea susținută de Primăria Capitalei. Miercurea viitoare, dacă SCM Vâlcea va reuși un rezultat pozitiv în marele derby cu CSM București (victorie sau remiză), își va spori considerabil șansele pentru cucerirea primului titlul de campioană din scurta istorie de nici șase ani.

Programul celorlalte meciuri din etapa a XIX-a

Sâmbătă, 9 martie, ora 11.00
SCM Craiova – CSM Slatina
Sâmbătă, 9 martie, ora 18.00
HC Dunărea Brăila – Corona Brașov
Duminică, 10 martie, ora 17.00
Minaur Baia Mare – CSU Cluj-Napoca
Duminică, 10 martie, ora 18.00
SCM Gloria Buzău – Gloria Bistrița-Năsăud
Luni, 11 martie, ora 18.00
HC Zalău – CS Măgura Cisnădie
CSM București va sta

Posting....