În Malaia, Au fost confiscați 21 metri cubi de material lemnos


Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni anunță că, în data de 4 mai, pe Drumul Județean 701D – Malaia, a fost efectuată o razie pentru prevenirea furturilor de material lemnos. În urma acestei acțiuni, oamenii legii au depistat un bărbat cu vârsta de 41 de ani și domiciliul în comuna Sălătrucu, județul Argeș, Acesta transporta material lemnos din specia molid cu ajutorul unui ansamblu de vehicule, format din autocamion și remorcă.
În urma controlului de rigoare, oamenii legii au constatat că bărbatul în cauză transporta materialul lemnos pe baza unor documente care nu erau conforme cu realitatea. Spunem asta în sensul că avizul de însoțire a mărfii prezenta un număr de înmatriculare diferit față de cel al mijlocului cu ajutorul căruia era efectiv transportat lemnul.

Cum s-a terminat încurcătura?

După ce au constatat neconcordanța din documente, polițiștii au condus ansamblul rutier la sediul Ocolului Silvic Voineasa. Acolo, comisia constituită din organele abilitate conform legii a procedat la cubarea materialului lemnos transportat. În urma verificărilor, a rezultat cantitatea totală de 21,11 metri cubi, lemnul fiind ulterior confiscat. Polițiștii anunță că, pentru fapta sa, persoana care a întocmit cu neglijență documentația de transport a materialului lemnos a fost amendată cu 6.000 de lei.