În decurs de numai câteva zile, Vâlcea întâlnește a doua oară CSM București


• meciul va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 13.30

După eșecul suferit marți, în sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin, în compania bucureștencelor de la CSM (scor 26-32), jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea vor întâlni din nou echipa din Capitală. De această dată, partida va conta pentru etapa a XXIV-a din Liga Națională, antepenultima din sezonul regulat al întrecerii feminine de elită. Duelul dintre cele două echipe va avea loc sâmbătă, în Sala Sporturilor „Rapid” din București, cu începere de la ora 13.30.

Ne luptăm cu CSM Ploiești pentru calificarea în play-off
Jucătoarele de la HCM au mare nevoie de un rezultat pozitiv în meciul de mâine, chiar dacă numai printr-o minune formația pregătită de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca ar putea scăpa neînvinsă de pe terenul grupării bucureștene, una dintre cele mai puternice din Liga Națională. Vâlcea are nevoie de cât mai multe puncte câștigate până la finalul sezonului regulat pentru a reuși să se califice în play-off-ul Ligii Naționale, acesta fiind și obiectivul clubului nostru pentru actualul sezon. Însă, pentru a-și realiza planu­rile, municipalele trebuie să se claseze între primele opt echipe la finalul sezonului regulat. Înaintea etapei programate în week-end, HC Municipal ocupă tocmai poziția a opta în ierarhie, la un singur punct în fața prahovencelor de la CSM Ploiești. Totuși, cum este de așteptat ca echipa din Ploiești să câștiga runda viitoare pe terenul codașei Mureșul Târgu Mureș, o eventuală înfrângere a vâlcencelor la București, ar face ca echipa noastră să părăsească „zona” play-off-ului.

Programul etapei a XXIV-a
(penultima din sezonul regulat)

Astăzi, 27 martie
Mureșul Tg. Mureș – CSM Ploiești
Mâine, 28 martie
CSM București – HCM Rm. Vâlcea
Duminică, 29 martie
Unirea Slobozia – Corona Brașov
Dunărea Brăila – HCM Roman
HC Zalău – HCM Baia Mare
SCM Craiova – Cetate Deva
U. Cluj – Neptun Constanţa
Clasamentul Ligii Naţionale: HCM Baia Mare 63p, CSM Bucureşti 62p, Corona Braşov 54p, SCM Craiova 43p, HCM Roman 38p, HC Zalău 37p, HC Dunărea Brăila 34p, HCM Râmnicu Vâlcea 29p, CSM Ploieşti 28p, CSM Cetate Deva 24p, Universitatea Alexandrion Cluj 23p, Universitatea Neptun Constanţa 20p, Unirea Slobozia 18p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off