În cel mai scurt timp: „Vreau să radem Cabana Petrimanu!”


• anunță președintele CJ Vâlcea, care vrea să ridice un nou complex în locul actualei cabane prin Compania Națională de Investiții

În cadrul dezbaterilor pentru Proiectul de hotărâre privind aprobarea actualizării valorii obiectivului de investiții „Refacere plat­formă drum, ziduri de sprijin și amenajări podețe pe DJ 701 D Ciunget – Latorița – Galbenu, km 0+000 – 5+500”, județul Vâlcea, conform devizului general și asigurarea finanțării din bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/2013, cu modificările și completările ulterioare, președintele legislativului vâlcean a făcut un anunț foarte tranșant: „Vreau să radem cabana Petrimanu și să ridicăm în loc o Casă de Oaspeți a Consiliului Județean. În acest sens, în perioada următoare, vom înainta Companiei Naționale de Investiții un proiect, care să aibă în vedere un complex modern cu parcări și toate cele necesare!”
Complexul Turistic „Tudor Petrimanu” a fost construit în anul 1995. La început, a fost construit primul corp (cabană), iar ulterior, în anul 1998, a fost ridicat și al doilea corp (cabană). Practic, un corp este situat în Munții Parâng, iar celălalt în Munții Căpățânii, fiind separate de pârâul Curmătura. În prezent, cele două cabane au o capacitate de cazare de 36 de locuri în camere duble sau de patru locuri. Complexul turistic dispune de încălzire centrală, apă rece și apă caldă, restaurant cu bar de zi, păstrăvărie, microfermă proprie și teren de sport. Toate camerele au grup sanitar propriu. Complexul turistic are confort două stele și poate asigura cazare și masă pe toată perioada anului, pentru grupuri mici sau mari, familii mici sau mari, cantonamente.