În Bărbăteşti, Atmosferă electrică şi chef fără precedent cu Regii Banatului!


A 46-a ediţie a Festivalului „Brâul de aur” a pornit de la ora 11.00, de la Căminul Cultural Bodeşti, cu micro-recitalul ansamblurilor participante şi parada portului popular desfăşurată în căruţe.
De la 13.30, pe scena în aer liber de la baza sportivă Bărbăteşti („La Hotar”), a debutat loc spectacolul propriu-zis al formaţiilor participante la festival: Costeşti (Ansamblul „Floricica”); Pesceana (Ansamblul „Pesceniţa”); Valea Mare (Ansamblul de dansuri fete); Mădulari (Ansamblul „Strugurel de Mădulari”); Călimăneşti (Ansamblul „Doina Oltului”); Tomşani (Ansamblul „Nedeiţa”); Vaideeni (Ansamblul „Mioriţa”); Dăeşti (Ansamblul „Datina”); Păuşeşti Otăsău (Ansamblul „Glasul Otăsăului”); Pietrari (Ansamblul „Moştenitorii” Jr.); Voineasa (Ansamblul „La Obârşia Lotrului”); Amărăşti (Ansamblul „Mireasma zorilor” al Parohiei Nemoiu); Bărbăteşti (Ansamblul „Brâuleţul”).
De la ora 17.00 până la 23.30, spectacolul folcloric extraordinar susţinut de Petrică Nicoară Sârbu, Armin Nicoară, Ramona Călean, Fane Bănăţeanu a ţinut în horă continuă sutele de participanţi într-o atmosferă pe care însuşi edilul Bănacu a recunoscut că n-a mai trăit-o: „Ca primar din 2004, am încercat an de an, să ridicăm ştacheta. Şi administrativ, şi politic şi chiar la aceste evenimente. Ceea ce s-a întâmplat vineri seara este o încununare deosebită a eforturilor depuse de toată primăria cu amenajarea esplanadei de la baza sportivă şi a scenei unde s-a lucrat până cu doar câteva ore înainte de eveniment. Mulţumesc lui Dumnezeu c-am avut vremea de partea noastră şi a ieşit un spectacol de povestit nepoţilor şi strănepoţilor! Invitaţii bănăţeni au fost peste toate aşteptările noastre şi din punct de vedere artistic, dar, mai ales, uman. Dacă nu ar fi fost deja contactaţi pentru o nuntă la Suceava, cred că ar fi cântat până în zori! Aşa sunt artiştii, dacă primesc căldură şi dragoste de la public o întorc imediat înzecit.”