IMAGINILE DEZASTRULUI de azi-noapte din comuna Popești


Prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, 6 iunie 2021 (în jurul orei 13.00), reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au venit cu informații actualizate despre incendiul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în satul Meieni din comuna Popești.
Descrierea dezastrului produs la miez de noapte (în jurul orei 02.00) ne-a fost prezentată de către angajații ISU Vâlcea:
„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea au fost solicitați in noaptea trecută, la ora 02.09, în localitatea Popești, sat Meieni, pentru stingerea unui incendiu declanșat la sediul administrativ al unei societăți comerciale cu profil de producție și comercializare produse alcoolice. La sosirea pompierilor la locul intervenției, flăcările se manifestau generalizat la nivelul pavilionului administrativ (clădire pe structura din lemn și acoperita cu tabla, în suprafață de 100 mp, cu regim de înălțime p+1). Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Arderea se manifesta generalizat, incendiul fiind localizat.
Prin intervenția pompierilor militari, s-au reușit salvarea unei cantități de circa 20 de tone de alcool depozitat in rezervoare de inox, în imediata apropiere a pavilionului administrativ. Intervenția a fost îngreunată de lipsa unei surse de apa, alimentarea autospecialelor fiind făcută în sistem naveta de la un hidrant din rețeaua principala de alimentare cu apă, situata la câteva sute de metri distanță. După aproximativ patru ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare efectuate la locul intervenției arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică”.