HERVEX 2011 pregăteşte viitorul


• surpriza principală a ediţiei din acest an a fost prezenţa unui număr semnificativ de elevi ai claselor de profil din Vâlcea

Salonul Internaţional de Hidraulică, Pneumatică, Mecatronică, Elemente de Etanşare, Mecanică Fină, Scule, Dispozitive şi Echipamente Electronice Specifice HERVEX 2011 şi-a deschis ieri dimineaţă porţile pentru cea de-a XIX-a ediţie. În prag de două decenii ale vieţii, HERVEX începe să gândească deja în perspectivă şi să pregătească terenul noii generaţii. Pe lângă specialiştii români şi europeni invitaţi la marele eveniment, cea mai importantă şi plăcută surpriză cu care au venit organizatorii a fost invitaţia lansată către generaţia de mâine a hidraulicii. Astfel, în mijlocul elitei continentale din domeniu şi-au găsit loc şi câteva zeci de elevi fascinaţi de universul şi potenţialul hidraulicii şi pneumaticii. Viitorii ingineri şi cercetători au avut parte de un tratament special din partea gazdelor care le-au trecut în revistă fiecare stand în parte, oferindu-le explicaţii şi detalii generoase cu privire la fiecare invenţie sau utilaj adus de către firmele înscrise în acest an.

Mai mult, în cuvântul său de bun venit adresat participanţilor, Valentin Cismaru, preşedintele CCI Vâlcea, a salutat prezenţa numeroasă a tinerilor şi a promis că aniversarea de anul viitor se va face pe picior mare, încercând să încununeze aceşti 20 de ani de eforturi admirabile pentru menţinerea HERVEX pe radarul european al evenimentelor din lumea hidraulicii şi pneumaticii. De altfel, aşa cum am mai amintit în ediţiile precedente, fiind ultimul Salon specializat în acest domeniu din România, HERVEX a reuşit să reunească an de an întregul spectru de specialişti din România implicaţi în problematica hidraulicii şi pneumaticii, specialişti care au rămas în timp consecvenţi în eforturile lor de a dezvolta acest sector şi în ţara noastră. În ultimele două decenii, HERVEX a constituit o oportunitate de perfecţionare pentru încheierea de afaceri şi întâlniri ale tuturor părţilor vizate, fiind singura manifestare internaţională care oferă o imagine completă pentru produsele, tehnologiile, procesele şi echipamentele pentru hidraulică şi pneumatică. Salonul Internaţio­nal de Hidraulică şi Pnenumatică HERVEX 2011 este cea mai importantă reuniune ştiinţifică interna­ţională în domeniul Fluid Power din România. Salo­nul oferă o platformă comună pentru prezentarea şi discutarea tendinţelor de inovare în Fluid Power, pentru producători, comercianţi, utilizatori şi oamenii de ştiinţă. Tema celei de-a 19-a ediţii a salonului Salonul Internaţional de Hidraulică şi Pneumatică HERVEX 2011 este „Eficienţa energetică în Fluid Power”. Prelegerile ştiinţifice şi noutăţile prezentate în cadrul acestui eveniment, cu privire la echipa­mentele şi sistemele integrate, vor reprezenta o bază pentru un nou impuls spre dezvoltare şi inovare în Fluid Power, domeniul de activitate care oferă mijloace de înaltă productivitate pentru o eficienţă energetică sporită a echipamentelor industriale şi mobile. Institutul Naţional pentru Hidraulică şi Pneumatică şi Universitatea Politehnică din Bucureşti reprezintă cei mai loiali dintre partenerii evenimentului, cărora li s-au mai alăturat şi alte câteva universităţi tehnice din ţară, respectiv Timişoara, Iaşi şi Cluj, cu specialişti recunoscuţi în acest domeniu de activitate. Manifestarea a căpătat şi mai mare amploare după ce , în urmă cu patru ani, a fost dublată de organizarea  Salonului Regional al Cercetării. Spre lauda lor, organizatorii au reuşit să adune în acest an de criză aproximativ 20 de participanţi din afara ţării, printre care cercetători din Germania, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Franţa, Statele Unite şi din Republica Moldova.