HC Municipal a perfectat Trei transferuri până în acest moment


• alte patru jucătoare ar putea semna contracte zilele următoare

Conducerea de la HC Municipal a punctat serios la capitolul transferuri în prima parte a pauzei competiţionale, reuşind aducerea a nu mai puţin de trei jucătoare. Ultimele „înregimentate” la gruparea râmniceană sunt: Manuela Manda (pivot), Ana Maria Simion (extremă) şi Florentina Biro (inter). Conform spuselor preşedintelui Toma Pleşa, alte câteva jucătoare ar putea semna înţelegeri în perioada imediat următoare. Este vorba despre o croată ce evoluează pe postul de inter şi care va veni zilele acestea în probe, dar şi despre trei foste jucătoare ale HC Municipal, cărora le-au expirat contractele la finalul sezonului recent încheiat. Ne referim aici la Clara Vădineanu, Roxana Cherăscu şi Hermina Stoicănescu.
De asemenea, preşedintele Toma Pleşa a subliniat necesitatea aducerii mai multor jucătoare care să acopere posturi de la linia de nouă metri. Acest compartiment a rămas „descoperit” după accidentarea Janinei Luca, dar şi prin prisma faptului că Vădineanu şi Cherăscu încă nu au semnat noi înţelegeri. „Mai avem posturi descoperite în echipă. Aşa cum se poate observa, trebuie să aducem jucătoare la linia de nouă metri. Aici suferim mai mult şi trebuie să completăm rapid posturile deficitare. Am avut accidentări în echipă şi asta se vede. Vreau să aducem rapid câteva jucătoare pentru ca antrenorul să aibă timp să le integreze în echipă”, a precizat preşedintele Pleşa.

Campionatul începe pe 29 august
Noul sezon al Ligii Naționale feminine va debuta în data 29 august. Până atunci, oficialii echipei râmnicene au timpul necesar pentru completarea posturilor deficitare, organizarea cantonamentului, a jocurilor de pregătire și, mai ales, pentru sudarea relațiilor dintre jucătoare. În prima rundă a viitoarei stagiuni din Liga Națională feminină, HC Municipal Râmnicu Vâlcea va primi vizita puternicei grupări Corona Brașov, ocupanta poziției a treia în sezonul recent încheiat. Apoi, gruparea râmniceană se va deplasa în Moldova, pentru partida contra romaşcanelor de la HCM. În etapa a treia, programată aproape de mijlocul lunii septembrie, Vâlcea va primi vizita Craiovei, în derby-ul Olteniei la handbal feminin.

Programul primei etape
HCM Rm. Vâlcea – Corona Brașov
HCM Baia Mare – Universitatea Cluj
Măgura Cisnădie – CSM București
HC Alba Sebeș – Unirea Slobozia
Rapid București – CSM Ploiești
HC Dunărea Brăila – SCM Craiova
HC Zalău – HCM Roman