Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

7 iunie 2020

„Handbalul feminin din România este pe val”


  • a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH

Recent, la tragerea la sorți a meciurilor din optimile Cupei României la handbal feminin, președintele federației de specialitate din țara noastră a vorbit despre emulația pe care jocurile din șaisprezecimi au stârnit-o în mai multe comunități. Alexandru Dedu s-a declarat încântat după ce nu mai puțin de șapte echipe din eșalonul secund al handbalului feminin românesc au izbutit să se califice în optimile de finală ale întrecerii. Mai mult, președintele Federației Române de Handbal s-a declarat încrezător în ceea ce privește posibilitatea ca măcar una dintre acestea să își continue aventura în Cupa României prin accederea în sferturile întrecerii. De asemenea, Alexandru Dedu speră ca, prin această euforie care s-a declanșat în sânul comunităților care nu au echipe în primul eșalon valoric, dar au posibilitatea de a se face cunoscute prin intermediul Cupei României, handbalul să devină un sport și mai apreciat la nivel național.
„Faptul că au ajuns atât de multe echipe din eșalonul al doilea în optimile de finală ale Cupei României este unul dintre lucrurile care mă bucură. Am eu un feeling că una-două echipe din eșalonul secund vor ajunge și în următoarea fază. Mă bucură foarte mult faptul că echipele din Liga Florilor ajung în comunități care n/u au echipe de prima ligă și s-ar putea să reaprindă scânteia handbalului acolo. Până acum, feed-back-ul legat de competiția Cupa României, atât la feminin, cât și la masculin este unul super pozitiv; sunt locuri în care a fost o sărbătoare pentru întreaga comunitate. Rezultatele de la fete sunt oarecum normale până în momentul de față. Am senzația că și la fete interesul pentru final-four va fi la fel ca la băieți, unde este o nebunie deja. Până acum, văd că ceea ce ne-am dorit, ca această competiție să fie un eveniment de amploare, se îndeplinește”, au fost vorbele lui Alexandru Dedu.
„Este clar că handbalul feminin din România este pe val. Mă bucură faptul că există cluburi puternice chiar și în eșalonul secund. Nu pot decât să le urez mult succes și să le țin pumnii și să vedem dacă sunt în stare să mai facă un pas”, a mai punctat președintele Federației Române de Handbal.

Etichete: , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Handbal