Handbalistele lotului național de cadete, în luptă pentru primul loc la FunSports Brașov


De-a lungul acestei săptămâni, 22-26 august, Brașovul a găzduit, în Sala „Transilvania” și alte locații din municipiul de sub Tâmpa, ediția cu numărul cinci a Turneului Internațional de Handbal „FunSports”. La evenimentul sportiv de mare anvergură, organizat în parteneriat cu Federația Română de Handbal, au fost prezente numeroase echipe din țară și din străinătate, numărul sportivilor depășind 400. Și din județul nostru au fost sportive prezente la această întrecere, fiind vorba despre componentele echipei care se pregătește la Colegiul Național Energetic, jucătoarele fiind selecționate în lotul național de cadete al României.

Astăzi, marele meci cu CSM București

Cadetele s-au descurcat extraordinar în cele cinci meciuri disputate până acum, fiind pe primul loc al grupei, la egalitate de puncte cu CSM București. Deși sunt mai mici ca vârstă decât adversarele întâlnite, cadetele și-au demonstrat talentul, practicând un handal de mare calitate. Fetele pregătite de Carmen Buceschi (antrenor principal), Mia Rădoi (antrenor secund) și Liliana Ștefan (antrenor cu portarii) vor evolua chiar astăzi contra bucureștencelor de la CSM, de asemenea o echipă neînvinsă la acest turneu. Învingătoarea partidei programată a se disputa astăzi, 26 august, cu începere de la ora 14.10, va obține titlul de campioană a întrecerii.
„Am obținut numai victorii în meciurile pe care le-am disputat până acum la turneul de la Brașov. Mai avem un singur meci de disputat, cel cu CSM București, care pentru noi este ca o finală. Spun asta deoarece ambele echipe sunt pe primul loc al grupei, neînvinse. Fetele noastre sunt foarte talentate, au muncit mult și știu că vor da totul pe teren pentru a obține primul loc. Chiar dacă sportivele noastre sunt mai mici ca vârstă cu doi-trei ani față de adversare. Eu, oricum, sunt foarte mândră de evoluțiile lor și nu pot decât să le felicit pentru munca depusă și pentru rezultatele foarte bune obținute”, ne-a declarat Mia Rădoi, antrenoare a echipei de cadete.

Rezultatele lotului național de cadete în primele cinci meciuri

Marți, 22 august
Lot Național Cadete – Kumanovo (Macedonia) 31-18
Miercuri, 23 august
CSȘ Dinamo Brașov – Lot Național Cadete 20-35
Lot Național Cadete – HCM Craiova 41-25
Joi, 24 august
CSM Ploiești – Lot Național Cadete 25-35
Vineri, 25 august
Lot Național Cadete – ACS Transilvania Brașov 35-26

Posting....