Hai pe net! 2012 – Aducem România online!


Fundația EOS cu susținerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Consorțiului Alianța Digitală pentru România, lansează în perioada 26-30 martie campania Hai pe net! 2012 – Aducem România online!

La aceasta campanie va participa şi Biblioteca Publică Locală Pietrari printr-o amplă acţiune la nivelul localităţii, iniţiativă prin care îşi propune să aducă online peste 40 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în acelaşi timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la biblionet  o  persoană care nu  a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online şi care pierde din oportunităţile oferite de acestea.

Biblioteca Publică Locală Pietrari implicată pentru al treilea an consecutiv în organizarea evenimentului Hai pe net! urmăreşte atragerea cât mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima dată în spaţiul virtual. Activităţile diversificate pe care Biblioteca Publică Locală şi le-a propus să le dezvolte în această săptămână, ţin cont, în primul rând, de specificul comunităţii, însă toate sunt orientate înspre conştientizarea participanţilor asupra beneficiilor ce rezultă din accesul la informaţie.

Concret, cele peste 40 de persoane pe care urmărim să le aducem pentru prima dată „online” în Biblioteca Publică Locală Pietrari vor  participa la următoarele  activităţi: 1. Activităţi pentru tineri – utilizarea aplicaţiei www.skillage.eu, un nou produs online dezvoltat cu sprijinul Microsoft, disponibil în limba română, dedicat evaluării abilităților TIC a tinerilor în funcție de cerințele angajatorilor de pe piața muncii. Această aplicație este destinată cu precădere tinerilor cu vârsta între 16-24 de ani și care se pregătesc să intre pe piața muncii. 2. Navigatori seniori – oameni în vârstă sau intergenerații care vor realiza propriile „Poveşti de viaţă” în format electronic, vor fi familiarizaţi cu serviciile noi de e-guvernare, e-sănătate sau e-comerţ. 3. Locuri de muncă online – pentru șomeri și pentru cei care se află în situația de a-și pierde locul de muncă, utilizarea aplicaţiei www.keycompetences.eu, o resursă disponibilă în limba română dedicată celor care doresc să își îmbunătățească șansele de angajare. Acest instrument oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele TIC, atitudinea de a înțelege cum învățăm și de ce învățăm continuu, spiritul de inițiativă cât și abilitățile interpersonale sociale și de angajare. De asemenea, toţi participanţii vor vota pe site-ul campaniei.

Indiferent de activitate, participanţii la această campanie vor putea afirma, la sfârşitul campaniei, că au fost conectaţi cu lumea-ntreagă.

Bibliotecar, Crina Popescu