Gutău se ține de promisiune: Începe Operațiunea „BLĂNOSUL”


Chiar de astăzi, la nivelul Râmnicului, va debuta programul de recenzare a populației canine. Așa cum Mircia Gutău a promis, în timpul unei conferințe de presă desfășurată în toamna anului trecut, peste câțiva ani, în oraș ar trebui să nu mai existe picior de câine maidanez. Pentru îndeplinirea acestui obiecitv destul de ambițios – îndrăznim să îl catalogăm – edilul și-a propus să înceapă cu recensământul la care facem referire.
În cadrul acestei acţiuni, agenţii municipalităţii, care se vor identifica prin intermediul legitimaţiilor de serviciu, vor vizita fiecare gospodărie sau apartament în vederea evidenţierii, pe baza unui Formular de identificare, a câinilor deţinuţi pe proprietatea respectivă. Totodată, recenzorii vor identifica şi câinii fără stăpân existenţi în zonele ce le-au fost arondate, inclusiv prin fotografierea acestora.

Ce trebuie să facă proprietarii de câini?

Cu această ocazie, proprietarii de câini vor fi înştiinţaţi că, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, au obligaţia de a-şi microcipa animalele deţinute în vederea înregistrării în RECS (Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân). În felul acesta, se va preîntâmpina abandonarea câinilor pe domeniul public, fenomen care reprezintă un factor important în creşterea populaţiei canine fără stăpân din Râmnic. Deţinătorii de câini din municipiu sunt rugaţi să ofere toate informaţiile necesare persoanelor care vor efectua acest recensământ. Se estimează că acțiunea se va finaliza în termen de câteva luni.