Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 octombrie 2020

Grupă de foc pentru naționala României


• prima fază a Mondialului danez de handbal feminin ne aduce ca adversare două foste deținătoare ale trofeului: Norvegia și Rusia

Așa după cum vă anunțam în numere anterioare ale cotidianului nostru, România va face parte din Grupa D la turneul final al Campio­natului Mondial de handbal feminin. Conform tragerii la sorți efectuate la sediul forului internațional de hand­bal, selecționata tricoloră, pregătită de antrenorul suedez Tomas Ryde, va avea parte de două adversare foarte incomode încă din faza gru­pelor. Este vorba chiar despre foste deținătoare ale trofeului, repre­zentativele Norvegiei și Rusiei. De asemenea, din grupa ce are în componență șase echipe, mai fac parte Spania, Porto Rico și Kazah­stan. Se anunță așadar o luptă crâncenă pentru naționala Româ­niei, care vizează un parcurs cât mai lung la acest turneu. Ar mai fi de amintit faptul că primele patru locuri din grupă asigură calificarea între cele mai bune șaisprezece naționale ale lumii, în optimile competiției. Totuși, pentru a putea spera la un loc în sferturile sau chiar semifinalele întrecerii, România ar trebui să termine prima fază a turneului final pe una dintre primele două poziții. Înaintea tragerilor la sorți, selecționata tricoloră s-a aflat în urna a treia valorică, Norvegia și Spania fiind echipele care au ajuns în Grupa D din primele urne valo­rice. În mod oarecum surprinzător, Rusia s-a aflat abia în urna a patra valorică. Campioana mondială en-titre este selecționata Braziliei, care a câștigat marele trofeu în 2013.
Campionatul Mondial de hand­bal feminin din acest, la care ar putea participa și jucătoare de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea, se va desfășura în perioada 5-15 de­cem­brie. Meciurile din cadrul grupei României vor fi organizate în orașul danez Fredrikshavn. Echipa trico­loră este singura din lume care s-a calificat la toate edițiile întrecerii. Aceasta are în palmares un titlu de campioană mondială și două titluri de vicecampioană, ultimul dintre acestea fiind obținut în anul 2005, la mondialul organizat în Rusia.

Serbia a primit wild-card pentru CM 2015

Echipa eliminată de România în barajul pentru calificarea la mon­dialul din acest an a fost salvată de oficialii forului internațional de ­hand­bal feminin. Astfel, repre­zen­tativa Ser­biei, vicecampioană mondială în 2013, atunci când a organizat turneul final, a primit dreptul de a participa la CM 2015 prin inter­me­diul unui wild-card. De asemenea, continentului european i-a mai fost alocat un wild-card, acesta fiind pri­mit de Germania, echipă care pier­duse calificarea în detrimentul Ru­siei. Selecționerul „panzerelor” este nimeni altul decât fostul an­trenor de la CS Oltchim Râmnicu Vâl­cea, danezul Jakob Vestergaard.

Componența celor patru grupe ale CM 2015

Grupa A: Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia
Grupa B: Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola
Grupa C: Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania
Grupa D: Norvegia, Spania, România, Rusia, Porto Rico, Kazahstan

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal