Greu pe caniculă: Trei incendii într-o singură zi


• o combină a luat foc pe câmpurile din Prundeni

Ziua de duminică s-a dovedit una cu adevărat de foc pentru pompierii vâlceni. Aceștia au fost chemați pentru stingerea a nu mai puțin de trei incendii. Să vedem cum s-a derulat firul cronologic al acțiunilor:
La ora 10.58, s-a dat alarma în satul Verdea din comuna Sutești. Până la stingerea incendiului, a ars vegetația uscată și miriștea pe aproximativ un hectar. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins înainte ca flăcările să se propage la alte bunuri din apropiere. Se pare că incendiul ar fi fost pus în mod intenționat de către proprietarul terenului care ar fi scăpat focul de sub control.
Un alt incendiu la care au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea s-a declanșat în localitatea Măciuca, satul Popești. Aici a ars vegetația uscată pe aproximativ 2.500 mp. Și în acest caz, flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis fără respectarea regulilor de prevenire și stingere a incendiilor.
Ulterior, pompierii militari au intervenit în comuna Prundeni, satul Călina. Aici a fost vorba despre stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol (o combină). În momentul producerii incendiului, utilajul se afla la treierat, iar până la stingerea incendiului au ars: materialele combustibile din cauciuc din compartimentul motor. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma suprasolicitării sistemului de răcire din compartimentul motor al utilajului.