Gherghinaru, cu ochii pe Grădinița din Ciunget


După ce-n anul școlar 2013-2013, Grădinița din Ciunget a fost închisă din cauza faptului că nu erau decât șase preșcolari, în prezent, funcționează cu un aviz special dat de conducerea Inspectoratului Școlar Vâlcea. Totuși, funcționarea sa stă, încă, sub semnul întrebării. „Anul trecut, pentru că nu erau decât șase ochii, a stat închisă. Acum, și-a deschis porțile în baza unei aprobări speciale dată de noi. Spun că au zece copii. Rămâne să verificăm dacă sunt zece, dar dacă găsesc cinci, șase, o închid”, a precizat Ion Gherghinaru, inspector școlar general.
În Nordul județului există, de mulți ani, un conflict între primarii din Malaia și Voineasa, iar neînțelegerile vizează nu doar grădinițele, ci și școlile. Din păcate, cei care suferă sunt copiii.

„Copiii au nevoie de educație… Nu de grădinița lui Gherghinaru”

Primarul comunei Malaia, Sergiu Bogdan (foto), s-a arătat dezamăgit și deranjat, în același timp, de reacția șefului învățământului vâlcea, privind unitatea preșcolară din Ciunget. „Sunt șapte, opt copii de peste 3 ani și restul până-n 3 ani. Copiii au nevoie de educație. Nu-i pot trimite pe cei mici la 5-6 kilometri de casă. Nu există așa ceva. Anul trecut, grădinița a funcționat. Am decis, este adevărat, o dată cu noua organigramă școlară, să nu desființez doar clasele I-IV, ci să închid și grădinița. Era vorba atunci de vreo șase copii. Între timp, au mai venit părinți de prin alte locuri, din străinătate și avem zece copii de grădiniță. M-am dus cu cererile părinților și am redat în circuitul școlar grădinița”, a declarat alesul local din Malaia.

„Problema e alta: cică aș avea eu pe cineva să angajez”

Social-democratul Sergiu Bogdan este de părere că se află-n colimatorul conducerii Inspectoratului Școlar Județean în urma unor zvonuri conform cărora ar avea pe cineva de angajat la grădiniță: „Problema e cu postul de educatoare. Cică aș avea eu pe cineva să angajez. O mai mare prostie n-am auzit. Treaba mea e să funcționeze grădinița. Adevărul este că e o bătălie pe post, dar nu am nicio treabă cu nimeni”, a mai declarat alesul local din Malaia.
În prezent, de preșcolarii din Malaia se ocupă o profesoară de franceză care a rămas fără post în localitate.