Galacticele încep duminică o nouă aventură în Liga Campionilor


• cea mai titrată echipă din handbalul feminin european vine în week-end la Vâlcea

Cotată printre favoritele actualei ediţii a Ligii Campionilor, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea poate scrie în acest sezon o glorioasă filă din istoria spor­turilor de echipă din ţara noastră. Ju­că­toarele de mare valoare transferate în urmă cu câteva luni, alături de cele care au dus Oltchimul până în semi­finalele Ligii în ultima ediţie competi­ţio­nală, au şansa de a triumfa în acest sezon în cea mai prestigioasă între­cere a handbalului feminin european.

Însă, ca în orice sport, drumul către ultimul act al întrecerii este unul lung şi anevoios. Calificată direct între cele mai valoroase şaisprezece for­ma­ţii ale bătrânului continent prin prisma coeficientului foarte bun, campioana României a fost repartizată în grupa A, alături de alte trei echipe destul de puternice: Hypo Viena (Austria), Ran­ders (Danemarca) şi Buxtehuder (Germania).

Duminică, cu prilejul primei partide pe care CS Oltchim o va susţine în această grupă, galacticele vor avea de înfruntat în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea cea mai galonată echipă de club din istoria handbalului feminin european. Hypo Viena a ajuns de-a lungul timpului de treisprezece ori în finala Ligii Campionilor, încoronân­­­­­du-se de opt ori cu titulul de „regină”. Chiar dacă în prezent jocul practicat de campioana Austriei nu se mai ridică la înălţimea celui din urmă cu două decenii, Hypo Viena rămâne cu siguranţă un adver­sar în faţa căruia chimistele vor avea foarte mult de muncă pentru a izbuti succesul mult dorit.

Biletele se pun în vânzare de vineri

Toţi cei interesaţi să urmărească din tribune meciul de duminică, trebuie să cunoască faptul că tichetele de acces la acest joc se vor pune în vânzare la casele de bilete din incinta Sălii Sporturilor „Traian” încă de vineri, 12 octombrie. Programul după care repre­zentanţii CS Oltchim au decis să comercializeze tichetele este următo­rul: Vineri – între orele 09.00-18.00; Sâmbătă – între orele 09.00-18.00; Duminică – între orele 09.00-14.00. În funcţie de preţuri, cele mai ieftine bile­te se găsesc în Sectoarele D, E, F şi se pot achiziţiona contra sumei de 35 lei. Cele mai scumpe sunt pentru sectorul B, un astfel de tichet costând 150 lei. Cei care din diverse motive nu îşi vor putea achiziţiona un bilet mai au o şansă de a urmări par­tida de debut a galacticelor de Vâlcea, postul de televiziune DigiSport1 trans­miţând în direct acest eveniment, cu începere de la ora 19.00.

Contractul cu noul sponsor va fi semnat cu două ore înaintea meciului!

Oficialii Clubului Sportiv Oltchim au decis ca semnarea înţelegerii prin care OMV Petrom devine unul dintre cei mai importanţi sponsori din acest se­zon ai echipei de handbal să se pe­treacă cu numai două ore înaintea fluierului de start al partidei cu Hypo Viena. Perfectarea înţelegerii dintre cele două părţi va avea loc în timpul con­ferinţei de presă de la ora 17.00, organizată în Sala VIP din incinta complexului spor­tiv „Traian”.

Şi vicecampioana debutează în Ligă

Tot duminică, 14 octombrie (dar de la ora 20.30), o altă formaţie din ţara noastră debutează în grupele com­pe­tiţiei regină a handbalului feminin euro­pean. Este vorba despre vicecampioa­na naţională din sezonul trecut, Universitatea Jolidon Cluj. Ardelencele se află la prima lor experienţă de acest gen în cupele europene, adversarul pe care îl vor avea de înfruntat fiind unul cu adevărat de calibru, Krim Mercator Ljubljana. Din păcate pentru clujence, acestea nu vor avea prilejul de a de­buta în faţa proprilor suporteri, partida împotriva campioanei Sloveniei ur­mând să se desfăşoare în deplasare.