Meci cu scântei în Campionatul Naţional de Junioare I


• CS Chimia – CN Energetic 27-30 (13-14)

Miercuri, Sala Sporturilor „Traian” a găzduit unul dintre jocurile etapei a III-a din cadrul Campionatului Naţional de handbal feminin destinat Junioarelor I. Partida din această rundă intermediară poate fi catalogată fără probleme drept una a marilor orgolii, pe teren înfrun­­tându-se echipele CS Chi­mia Rm. Vâlcea (pregătită de antrenoarele Nicoleta La­zăr şi Cristina Rouă) şi Colegiul Energetic Rm. Vâlcea (teh­ni­cieni Aurelian Roşca şi Ionel Gheorghe). Cum cele două for­ma­ţii râmnicene sunt văzute printre favoritele la câştigarea Seriei C din care fac parte, era lesne de înţeles că sportivele ambelor tabe­­re îşi vor da şi ultima picătură de energie pentru a-şi asigura o vic­torie extrem de preţioasă.

Chimistele Nicoletei Lazăr au început mai bine meciul, marcând două goluri în chiar primul minut de joc. Ener­ge­ticienele au revenit însă furibund, ducând scorul la 5-3 în fa­voa­rea lor după numai alte câteva minute. Derby-ul Râm­ni­cului a avut un ritm foarte bun, ju­cătoarele au pus mult suflet pe teren, ostilităţile decurgând imprevi­zi­bil de la un moment la altul. CS Chimia a egalat şi a revenit la con­ducere pe tabela de marcaj însă, la pauză, handbalistele Colegiului Energetic au fost cele care au intrat în avantaj la „cabine”, scor 14-13. Şi partea secundă s-a dovedit la fel de tumul­toasă, cele două formaţii ţinând garda ridicată. La fel ca şi în meciul din prima rundă, pierdut la Piteşti, handbalistele de la CS Chimia au cedat pe final, în ultimele zece minute, dobo­râte de forţa de grup a energeticienelor dar şi de condiţia fizică inferioară adversarelor. Graţie evoluţiei unor hand­baliste de mare perspectivă, precum Iulia Andrei (autoare a 12 goluri şi 8 pase decisive de gol!), Florentina Craiu sau Oana Bucă, sportivele pregătite de Aurelian Roşca au bifat cel de-al treilea succes din acest sezon (din tot atâtea posibile).

Arbitraj cu năbădăi

Chiar dacă, per total, arbitri argeşeni Brebu şi Ciobea au condus partida în spiritul regulilor jocului de handbal, aceştia au făcut diverse greşeli, avantajând sau dezavan­­­tajând succesiv ambele formaţii. Cei patru tehnicieni au fost destul de vocali la adresa „fluieraşilor”, câştig de cauză având la acest capitol antrenoarele Chimiei.