Furturile de lemne şi peşte, în atenţia poliţiei


La data de 28 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au identificat o femeie, de 40 ani, din localitate, în timp ce comercializa o cantitate de peşte, speciile caras şi fitofag, fără a deţine documente legale. În momentul când a observat oamenii legii, persoana în cauză a abandonat cantitatea de peşte şi s-a retras în curtea unui vecin. Cele 12,5 kg de peşte care erau expuse pentru vânzare pe acostamentul străzii, au fost ridicate de la faţa locului, ulterior fiind distruse prin ardere.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de deţinerea/transportul/comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte.

De asemenea, la data de 28 ianuarie, poliţiştii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Măciuca, împreună cei ai Postului de Poliţie Stăneşti, au acţionat în vederea depistării persoanelor care sustrag material lemnos. Astfel, pe DJ 643 – Stăneşti, au fost depistaţi doi bărbaţi, ambii din comuna Stăneşti, care transportau material lemnos, esenţă salcâm, folosind atelaje cu tracţiune animală, fără a deţine documente legale aferente materialului lemnos transportat. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, respectiv 4.500 lei. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Bălceşti spre valorificare.

Posting....