FOTO: Mircia Gutău și Andrei Gheorghiu le-au premiat pe handbalistele medaliate cu bronz la Campionatul Mondial Școlar


Așa cum v-am anunțat anterior, joi, 23 decembrie 2021, Sala de Consiliu a Primăriei Râmnicului a găzduit festivitatea de premiere a echipei de handbal feminin a Centrului Naţional de Excelenţă din cadrul Colegiului Energetic. Această echipă a ocupat locul al III-lea la cea de-a 25-a ediţie a Campionatului Mondial Şcolar de Handbal, desfăşurat la Belgrad, în Serbia, în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie 2021. Cele 14 componente ale echipei şi cei doi antrenori au primit din partea municipalităţii câte un premiu în valoare de 2.000 de lei net, suma totală de 34.500 lei (care cuprinde şi impozitele datorate) fiind alocată de la bugetul local prin hotărâre de consiliu. De precizat că tot Municipalitatea Râmnicului a făcut posibilă participarea echipei de handbal de la Colegiul Energetic la această competiţie prin finanţarea, în luna noiembrie, cu suma de 9.200 lei, a deplasării delegaţiei în Serbia.
Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău și viceprimarul Andrei Gheorghiu le-au felicitat pe tinerele sportive pentru rezultatul obţinut şi le-a mulţumit pentru promovarea pe care au făcut-o judeţului Vâlcea şi municipiului Râmnicu Vâlcea, confirmându-i astfel statutul de capitală a handbalului feminin românesc.

Numele celor premiați

Componenţa lotului vâlcean care a reuşit clasarea pe podium la întrecerea școlară este următoarea (în ordine alfabetică): Elena-Alexandra Adam, Narcisa-Ingrid Andronache, Elena-Ştefania Dumitraşcu, Denisa-Paula Emili, Alina-Nicoleta Florescu, Maria Diana Lixăndroiu, Maria Noemi Mezei, Patricia Mlecov, Bianca Ştefania Neacşu, Elena-Bianca Pîrcălăbescu, Vanessa-Leona Predescu, Maria-Patricia Tâmplaru, Maria-Cristina Vegheanu, Mara-Teodora Zaharia; prof. Ionel Gheorghe – antrenor principal, prof. Stăncuţa Guiu – antrenor secund.