FOTO: INCENDIU DE PROPORȚII în sudul județului


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au anunțat, astăzi, 9 august, producerea unui incendiu care a afectat suprafețe mari de teren. Deși flăcările au izbucnit în jurul orei 14.00, incendiul nu fusese stins nici măcar până la ora 19.00 (ci doar localizat și controlat de către pompieri). Prăpădul s-a declanșat în două puncte de pe raza orașului Bălcești (Ulicioiu și Cârlogani). A ars vegetație uscată. La fața locului au acționează SVSU Bălcești cu o autospecială, dar și și pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
În urma evoluției incendiului, SVSU a cerut suplimentarea forțelor de intervenție deoarece, în punctul Uliciou, flăcările s-au propagat și la vegetația uscată din pădurea de foioase. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-a deplasat încă un echipaj de pompieri.
„La incendiu de la Bălcești – Ulicioiu forțele aflate la fata locului erau: 1 ASAS de la GI Măciuca, 2 ASAS de la GI Drăgășani, 1 Duster de la GI Drăgășani, 1 ofițer, 21 subofițeri. Forțe cu care se cooperează: SVSU cu 1 autospecială și 2 angajați, 3 poliție, 1 jandarm, 3 Ocolul silvic Bălcești, alte 10 persoane. Arde vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 25 ha (10 ha de lăstăriș, mărăciniș și arbori în pădure de stejar și 15 ha de pășune și livezi).  Comandantul intervenției spune că incendiul este localizat și datele referitor la suprafață sunt din estimările lui pentru că nu a putut să vorbească cu reprezentanții celorlalte instituții cu care se cooperează”, ne-au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea în jurul orei 18.00.
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea